Pripravovaný Samsung Galaxy Z Fold6 si vystačí so špecifikáciami zo starších modelov.

Séria skladateľných smartfónov od Samsungu je v poslednej dobe pod drobnohľadom nielen leakerov ale aj fanúšikov. Dôvodom je najmä blížiace sa predstavenie smartfónov, ktoré prebehne pravdepodobne v lete. Ďalším faktorom je však aj neistota v tom, aké modely vôbec na trh prídu a pozornosť fanúšikov si získala aj možnosť predstavenia lacnejších telefónov so skladateľným displejom.

Samsung v novej sérii skladačiek prinesie niekoľko vylepšení najmä v rámci konštrukcie či displeja. Výraznou súčasťou telefónov je však aj batéria a nabíjanie, ktoré si pravdepodobne vylepšením neprejdú. Najnovší únik totiž naznačuje, že model Samsung Galaxy Z Fold6 získa rovnakú batériu ako tri roky starý model.

Samsung Galaxy Z Fold6 s nezmenenou batériou a nabíjaním

Oblasť batérie a nabíjania je dlhodobo tŕňom v oku fanúšikov spoločnosti Samsung. Zatiaľ čo konkurenčné spoločnosti sa snažia zvyšovať veľkosti kapacity batérie a tiež rýchlosť nabíjania, podľa Samsungu je 25 W dostatočný výkon pre nabíjanie. Argumentom môže byť napríklad aj to, že si mnohí nabíjajú svoje telefóny v noci a rýchlejšie nabíjanie jednoducho nepotrebujú.

Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk
Galaxy Z Fold5

Rýchlejšie nabíjanie však podľa posledných informácií nezíska ani model Samsung Galaxy Z Fold6. Ako vychádza z posledného úniku, model získa batériu s kapacitou 4400 mAh, čo je rovnaká hodnota, ako mal ešte model Galaxy Z Fold3 v roku 2021. Okrem toho sa však nazýši ani rýchlosť nabíjania, ktorá bude stále na úrovni 25 W. Konkurenčné spoločnosti sa snažia pomaly doťahovať k hodnote 100 W, no Samsung má zrejme vlastnú predstavu o nabíjaní.

Ako sme už spomenuli vyššie, predstavenie telefónov so skladateľným displejom od Samsungu má prebehnúť už v lete. Dátum nie je zatiaľ známy, no zo skorších únikov vychádza, že Samsung pri modeli Galaxy Z Fold6 zmení pomer strán displeja a objaví sa aj titánová konštrukcia.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.