Nový model zo série Samsung Galaxy by mohol zatieniť predstavovanie série iPhone 16.

September sa zvyčajne v technologickom svete spája s predstavovaním nových iPhonov. Inak to nebude pravdepodobne ani tento rok, keďže séria iPhone 16 sa už postupne črtá v rámci rôznych únikov a špekulácií. Tento rok by však september mohol patriť aj inej značke, ktorá by si vybrala tento mesiac na predstavenie nového smartfónu. Ide o Samsung a ich dlhoočakávaný prírastok do rodinky Galaxy.

Novinkou, ktorá by sa mohla predstaviť v rámci septembrovej konferencie Unpacked, by mohol byť lacnejší skladateľný model. Konkrétne sa rozpráva o lacnejšom smartfóne typu Fold, ktorý by tak doplnil sériu skladateľných smartfónov a získal úspech aj u sporivých fanúšikov. Nové zdroje však poukazujú na informácie, ktoré sme zatiaľ nikde nevideli.

Samsung Galaxy Z Fold6 s nižšou cenou v septembri

Samsung má tento rok experimentovať so skladateľnými smartfónmi a novinkou má byť aj lacnejší model s označením Z Fold6. Ten by mal doplniť skladateľné smartfóny, ktoré sa predstavia v lete, konkrétne dvojicu v podobe Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6 v štandardnej verzii. Lacnejšia verzia modelu Z Fold6 by však mala byť podľa posledných únikov tenšia a nemala by podporovať pero S Pen.

Samsung Galaxy Z Fold5Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold5

Juhokórejský gigant však v rámci pokusu uvedenia lacnejšieho skladateľného modelu má obmedziť aj jeho výrobu na približne 200 000 až 300 000 kusov. Tak by mala vyzerať prvá séria smartfónov a následne sa spoločnosť rozhodne, ako prebiehal ich predaj a či ešte ďalšie vyrobí.

Okrem lacnejšieho modelu s označením Galaxy Z Fold6 sa však rozpráva aj o ďalšom smartfóne, ktorý by mal mať cenu okolo 800 amerických dolárov. Pri tomto smartfóne však zatiaľ nie je jasné, či pôjde o model typu Flip alebo Fold. Preto si budeme musieť počkať na bližšie informácie, ktoré však v poslednej dobe prichádzajú pomerne často.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.