Prehliadač od kórejskej spoločnosti sa ešte viac rozšíri.

Prehliadač Samsung Internet je pomerne často predvoleným prehliadačom na telefónoch Samsung Galaxy, ale dokonca svoje miesto si našiel aj v nejedných hodinkách so systémom Wear OS. Doteraz však nebol dostupný pre používateľov počítačov so systémom Windows, čo mu bránilo v tom, aby sa jeho používateľská základňa ešte viac rozrástla. 

Portál AndroidCentral informoval, že webový prehliadač Samsung Internet sa začína objavovať v obchode Microsoft Store. Hoci je zjavné, že aplikácia sa v obchode nachádza(la), tak pri jej sťahovaní sme sa stretli s chybou, ktorá neumožnila dokončenie inštalácie do nášho počítača. Jednou z očakávaných funkcií je samozrejme aj možnosť synchronizácie údajov prehliadania počítačov s Galaxy telefónmi. Sami sme zvedaví, či bude aspoň na takej úrovni, ako pri prehliadači Vivaldi.

Zdroj informuje, že používateľ bude mať pri prvom otvorení možnosť importovať históriu prehliadania, záložky a vyhľadávacie nástroje z iných prehliadačov, ako je Google Chrome alebo Microsoft Edge. Podmienkou je však prihlásenie do účtu Samsung Cloud.

Samsung Internet podporuje aj doplnky a rozšírenia poskytované cez Chrome a Edge, avšak pri ich inštalácii sa používateľ môže stretnúť s určitými problémami. V ponuke prehliadača sú samozrejme aj funkcie inkognito, svetlý a tmavý režim a podpora blokovania reklám. Nechýba samozrejme ani možnosť vymazania záložiek, histórie, hesiel a ďalších údajov.

Prvé ohlasy na desktopový prehliadač od Samsungu uvádzajú, že synchronizácia nefunguje správne, a Samsung potrebuje vyriešiť viaceré problémy, keďže sa zatiaľ nesynchronizujú všetky položky. Dokonca ani uložené heslá z Galaxy zariadení sa neprenesú do počítača alebo notebooku.

Veríme, že Samsung tento nedostatok čoskoro vyrieši, aby ekosystém Galaxy bol ešte väčší a spoľahlivejší.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.