Novinka bude k dispozícii pre modely roka 2024.

Samsung Knox je riešenie, ktoré zabezpečuje vaše zariadenia, dokonca aj voči fyzickým útokom hackerov. Tento systém využíva hardvérový čip, ktorý chráni citlivé informácie, ako napríklad PIN kódy a heslá, biometrické dáta, digitálne certifikáty a kryptografické kľúče, informácie z aplikácie Zdravie, ako aj informácie z platobných kariet. Knox používa bezpečnostný hardvér (fyzický čip uložený v smartfóne) a nový integrovaný softvér, ktorý oddeľuje a chráni vaše dáta aj v rámci Androidu a aplikácií. Viac o Knox sa dozviete na stránkach spoločnosti Samsung.

Samsung Knox sa skladá z celého radu obranných a bezpečnostných mechanizmov, ktoré poskytujú komplexnú ochranu. Zabezpečenie platformy začína už vo výrobnej fáze implementáciou dôveryhodného hardvéru. Ďalej spočíva v prísnych bezpečnostných kontrolách, ktoré sa realizujú pri zavádzaní systému, a v nepretržitom monitorovaní integrity zariadenia počas prevádzky. Spoľahnúť sa môžete aj na pravidelné updaty, ako reakciu na nové kroky útočníkov.

Protiodrazová úprava nových televízorov Samsung OLED
Protiodrazová úprava nových televízorov Samsung OLED

Samsung informuje, že Knox sa teraz rozširuje aj na televízory roka 2024. Platforma opäť získala certifikáciu Common Criteria (CC), ktorá je globálnym meradlom pre hodnotenie bezpečnostnej integrity IT produktov. Certifikácia CC podporuje tri základné bezpečnostné funkcie Samsung Knox. Za povšimnutie stojí aj to, že Samsung túto certifikáciu získal už 10 rokov po sebe, čo zabezpečí, že nové televízory budú chránené oveľa lepšie než doteraz. Zlepšenie sa týka týchto troch úrovní:

  • Tizen OS bude vďaka vylepšenému Samsung Knox aktívne monitorovaný na zisťovanie potenciálnych hackerských hrozieb v reálnom čase a upozorní na akékoľvek neoprávnené zmeny v systéme Tizen.
  • Samsung Knox ochráni aj proti Phishingu overením webových stránok a preventívnym blokovaním akéhokoľvek phishingu, aby boli zabezpečené všetky údaje používateľov a ich súkromie.
  • Vylepšená ochrana osobných údajov cez Samsung Knox zaisťuje bezproblémovú ochranu citlivých osobných údajov používateľov prostredníctvom zabezpečeného pripojenia k Samsung Knox Vault, špecializovanému procesoru pre bezpečnostné funkcie.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.