Android 14 beta bude meškať.

Zatiaľ však nie je dôvod na paniku. Samsung je v každom prípade stále najlepšie aktualizujúcim výrobcom Android zariadení, čo potvrdzuje nielen ich dlhou podporou, ale aj pravidelnosťou vydávania bezpečnostných záplat. Aj preto veľká časť Galaxy zariadení dostane až 4 veľké aktualizácie systému Android, pričom celková podpora zo strany kórejskej spoločnosti trvá až 5 rokov

Google dokončuje práce na Androide 14, ktorý by mal byť pre telefóny Pixel dostupný niekedy tento mesiac, informuje PhoneArena. Spoločnosť Samsung však ani tento rok nechcela zaostávať, a už teraz mala vydať používateľské rozhrania One UI 6.0, ktoré je založené na Androide 14

Pokým prví používatelia mali mať túto najnovšiu verziu systému nainštalovanú vo svojich zariadeniach série Galaxy S23 už v týchto hodinách, tak spoločnosť oznámila, že zavádzanie systému odkladá. A to aj napriek tomu, že samotný Samsung tvrdil, že Android 14 bude pre Galaxy telefóny vydaný ešte skôr, ako tomu bolo minulý rok pri Androide 13. Zdá sa však, že veci sa vyvíjajú celkom inak.

Dôvod odkladu

Dôvodom odkladu je, že beta verzia obsahuje chyby, kvôli ktorým sa spoločnosť rozhodla v pôvodných plánoch zatiaľ nepokračovať. Táto správa nepoteší aj preto, že beta verziu Android 14 už nejaký čas majú nielen telefóny Google Pixel, ale aj zariadenia značiek OnePlus, Nothing alebo Xiaomi. Navzdory všetkému je dobré, že spoločnosť Samsung sa rozhodla v zavádzaní Androidu 14 nepokračovať. 

Rozhodne rozumnejšie je vydať verziu bez problémov, ako mať kopec nespokojných beta testerov. Android 14 v každom prípade prinesie množstvo zmien vrátane lepšej práce s aplikáciami na pozadí. Očakáva sa, že séria Galaxy S23 stabilnú verziu systému Android 14 dostane už počas októbra. Po sérii Galaxy S23 by mali v druhom augustovom týždni Android 14 dostať aj modely Galaxy A34 a Galaxy A54.

Pokiaľ sa neobjavia ďalšie problémy, tak One UI 6 by malo byť po Nemecku čoskoro dostupné aj pre používateľov v USA a Indii. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.