Na párty, na záhradu, do telocvične alebo do haly, kde chcete poriadny zvuk. Hmotnosť je takmer 12 kg, no dá sa preniesť v jednej ruke.

Reproduktor sa dá pripojiť k ďalším kompatibilným modelom a vytvoriť tak reťaz až 10 zariadení. Sám o sebe hrá dobre a používa dvojkanálový zvuk. Nepotrebujete nutne dva a viac reproduktorov, aby ste zo systému dostali čo najlepší zvuk.

Je vybavený dvomi stredovými meničmi s priemerom 6,5“ a dvomi výškovými s priemerom 2,5“. Na rozdiel od modelu T70 tu nie je basový menič. Podporuje však zosilnený basový zážitok Dynamic Bass. Dunenie zosilnie a nie je príliš rušivé. Vlastne je tak vyladené, že sme mali tento režim primárne zapnutý. Na šírenie nízkych frekvencií využíva basový tunel smerujúci do spodnej časti.

Dizajn je podobný ako pri 360° reproduktoroch. Tu je, povedali by sme blízky 180°, preto závisí, ako si reproduktor nasmerujete. Vzhľadom na široký uhol šírenia si s ním netreba robiť starosti. V rámci jednej miestnosti si ho môžete šikmo do rohu, nebude zavadzať a pokryje ju zvukom celú.

Ovládanie je na hornej strane a aktuálne nastavenú funkciu, DJ-ský efekt alebo vstupné zariadenie je, zobrazené na segmentovom displeji s podsvietením. Tlačidlá sú pod gumovým krytom tak, aby odolali postriekaniu vodou. Reproduktor ako taký nemá odolnosť voči vode, iba jeho horná strana.

Po ruke máte aj diaľkové ovládanie. Je prehľadné a dobre sa s ním tento audio systém ovláda. Nakoniec, na ovládanie môžete použiť aj váš smartfón. Aplikácia Giga Party Audio od Samsungu ho môže premeniť na diaľkové ovládanie.

Tu sa dajú nastaviť aj farebné efekty podsvietených meničov ako aj DJ efekty. Prepínanie svetelných efektov je možné aj priamo na reproduktore alebo sa dajú úplne vypnúť. Cez deň ich až tak vnímať nebudete, no večer dotvoria dobrú atmosféru.

Na výber je vlastný ekvalizér priamo cez reproduktor. Podľa štýlu hudby sa určite niektorý z nich bude hodiť a trafíte sa sním do vašich požiadaviek. Upraviť sa dá ale aj cez mobilnú aplikáciu. Využitie má aj pripojenie dvoch zariadení naraz. Môžete sa tak dvaja striedať v tom, akú hudbu si pustíte.

Zdroj zvuku sa dá pripojiť cez káble RCA, túto možnosť tu máte dvakrát a tiež cez AUX vstup. Je tu aj jeden vstup na mikrofón a možnosť nabíjania zariadení cez dve USB rozhrania.

Záver

Samsung MX-T50 je dobre vybavený party reproduktor. Jeho vežový dizajn a trojuholníková základňa pôsobia veľmi dobre. Žiadna „kolotočarina“ ale dobrý dizajnový doplnok. Hudobne podá silný výkon na ozvučenie veľkého priestoru alebo miestnosti.

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Veľmi pekný dizajn
  • Ovládanie cez aplikáciu
  • Svetelné efekty
  • Kvalita reprodukcie

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Displej nezobrazuje celé názvy skladieb, jeho informačnú hodnotu by chcelo dopracovať
  • Na zreteľnejšie výšky treba nastaviť ekvalizér

Cena: 349 EUR

Zapožičal: Samsung

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Xénia odporúča: Odolný reproduktor JBL Xtreme 2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.