Spoločnosť Samsung uvádza do života svet sietí 5G a predstavuje pokročilé čipy, sieťové zariadenia a ďalšiu generáciu prístrojov.

Spoločnosť Samsung Electronics odštartovala veľtrh MWC 2019 ďalším posunutím súčasných hraníc a urýchlením vývoja technológií 5G. Oznámila nové partnerstvá a inovácie zamerané na spotrebiteľov a podniky. Medzi najnovšie predstavené novinky patria nová generácia mobilných zážitkov, ktoré ponúkne smartfón Galaxy S10 5G, ako aj príspevky k ďalšiemu rozvoju vizionárskej cesty ku konektivite a novo nastupujúca éra prepojeného života, v ktorej predvoji Samsung stojí.

Samsung na veľtrhu MWC 2019 ukázal, ako prostredníctvom inovácií, otvorených riešení a rozsiahlej škály nových riešení razí cestu rozvoju sietí 5G, ktoré zmenia spôsob, akým spolu ľudia zostávajú navzájom v kontakte a komunikujú. Samsung na veľtrhu MWC 2019 po prvýkrát vystavuje svoj nový smartfón Galaxy S10 5G, ktorý je vybavený najlepším dostupným hardvérom a softvérom, ktorý umožňuje naplno využiť potenciál 5G. Vystavený je aj celý rad ďalších zariadení, ktoré umožňujú masívne nasadenie sietí 5G. Patrí medzi ne nová generácia viacrežimových čipov pre modemy a rádiové moduly, ktoré sú menšie, energeticky úspornejšie a podporujú najmodernejšie technológie, a sú tak dôkazom špičkových inovácií spoločnosti Samsung aj mimo segment mobilných a obrazových zariadení. Samsung taktiež oznámil nové partnerstvá uzavreté s operátormi a dodávateľmi technológií, ktoré zaistia dostupnosť technológií 5G pre každého.

„Spoločnosť Samsung verí v inovácie, ktoré majú dopad na životy spotrebiteľov,“ uviedol DJ Koh, prezident a generálny riaditeľ divízie IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics. „Už viac než 35 rokov stojíme na čele rozvoja celého odvetvia a uvádzame na trh hardvér a služby, ktoré priniesli spotrebiteľom revolučné zmeny. Na tohtoročnom veľtrhu MWC predstavujeme náš rozrastajúci sa ekosystém pripojených zariadení v celej jeho pozoruhodnej šírke od komplexných riešení pre siete 5G, ktoré úplne menia súčasné pravidlá hry, až po skvelé nové prírastky do rodiny Galaxy, akými sú zariadenia Galaxy Fold a Galaxy S10 5G.“ 

S novými mobilnými zariadeniami sa Samsung stáva priekopníkom   nadchádzajúcej dekády

V uplynulom desaťročí stála spoločnosť Samsung na čele výskumu a vývoja v oblasti 5G a plodom tohoto úsilia je transformácia 5G z ambiciózneho teoretického konceptu v realitu. Spoločnosť dokázala ako prvá na svete vyvinúť zariadenie umožňujúce dosiahnuť v sieťach 5G gigabitové prenosové rýchlosti, ponúkla prvé riešenie pre odovzdávanie spojenia 5G medzi niekoľkými bunkami mobilných sietí, a teraz predstavuje aj prvý smartfón určený pre siete 5G – Galaxy S10 5G.

Galaxy S10 5G prináša zákazníkom bezkonkurenčný výkon, rýchlosť a konektivitu a ponúka najvýkonnejší balík funkcií, aký kedy bol v telefóne radu Galaxy S. Vďaka podpore sietí 5G dokáže Galaxy S10 5G prenášať dáta až zhruba 20-krát rýchlejšie než v sieťach 4G, čo umožňuje poskytnúť kvalitatívne lepší zážitok z používania mobilných sietí, napr. vrátane možnosti vytvoriť z telefónu výkonný hotspot, podpory extrémne rýchleho streamovania, videohovorov v rozlíšení 4K alebo podpory mobilných hier novej generácie.

Okrem vývoja mobilných zariadení podporujúcich siete 5G rozširuje spoločnosť Samsung naďalej svoj rozsiahly ekosystém zariadení ponúkajúcich nové lákavé mobilné možnosti a výkon, či už sú to nositeľné prístroje či tablety. Na tohtoročnom MWC predstavuje Samsung svoje najnovšie produktové inovácie, ktorých vzájomnú bezproblémovú spoluprácu zaručuje príslušenstvo k renomovanému radu Galaxy.

  • So zariadením Galaxy Fold sa pred nami otvára budúcnosť: Vyskúšajte si prvý dynamický displej AMOLED Infinity Flex so 7,3-palcovou uhlopriečkou, ktorý ponúka zariadenie Galaxy Fold. Inovatívne zariadenie Galaxy Fold stojí za vznikom úplne novej mobilnej kategórie a ponúka prelomový dizajn a úplne nový užívateľský zážitok.
  • Nový rad smartfónov Galaxy S je oslavou jedného desaťročia inovácií: Rad Galaxy S10 zahŕňa štyri jedinečné prémiové zariadenia vrátane modelu 5G, a je navrhnutý, aby poskytoval funkcie novej generácie, či už ide o displej, fotoaparát či špičkový výkon.
  • Nový rad Galaxy A posilňuje portfólio smartfónov strednej triedy: Smartfóny Galaxy A50 a A30 ponúkajú inovácie zásadných funkcií a môžu sa pochváliť špičkovými parametrami. Nový rad, ktorý je navrhnutý pre spôsob, akým dnes spolu navzájom komunikujeme, ponúka rad variantov, ktorými chce rodina výrobkov Galaxy osloviť ešte rozmanitejšiu skupinu spotrebiteľov.
  • Vyvážený a prepojený život s novými nositeľnými prístrojmi Galaxy: Samsung rozširuje ekosystém produktov Galaxy o hodinky Galaxy Watch Active a slúchadlá Galaxy Buds. Toto nositeľné príslušenstvo, ktoré je určené pre spotrebiteľov, ktorí dbajú o svoje zdravie, dodáva zdravému životnému štýlu módny nádych.
  • Všestranný Galaxy Tab S5e: Galaxy Tab S5e je nový supertenký, ľahký a elegantný tablet s výkonnými zábavnými funkciami zasadenými do štýlového a cenovo dostupného zariadenia, ktoré ako vôbec prvý tablet obsahuje inteligentného asistenta Bixby.

Komerčné riešenia spoločnosti Samsung prinášajú praktické využitie sietí 5G

Spoločnosť Samsung stojí na čele komerčného vývoja technológií 5G a usporiada niekoľko ukážok ich praktického uplatnenia:

  • Praktická ukážka rozhrania 5G NR s využitím siete a smartfónu Samsung v pásme 3,5 GHz a 28 GHz: Na prvom smartfóne 5G, ktorý je pripojený k sieťovým riešeniam 5G spoločnosti Samsung bude naživo predvedená mobilná cloudová hra. Okrem toho bude vystavená ukážka využitia technológie 5G Multi-user MIMO.
  • Prvé živé vysielanie cez sieť 5G na veľtrhu MWC 2019: Prvé živé vysielanie „Mobile World Live TV“ združenia GSMA s využitím sieťových riešení 5G spoločnosti Samsung v Broadcast Village v Gran Via. Živé vysielanie bude k dispozícii po celom areáli veľtrhu a v 280 hoteloch v Barcelone.
  • Živá ukážka technológie 5G pre priemyselné využitie: Spoločnosti Samsung, Cisco a Orange Spain predstavia v stánku spoločnosti Orange (Hall3 3K10) najrôznejšie príklady využitia sietí 5G a ukážu na nich, ako je možné nízku latenciu a vysokú rýchlosť technológií 5G uplatniť v priemysle.
  • Automatizované sieťové riešenia spoločností Samsung a Zhilabs: Spoločnosti Samsung a Zhilabs, ktorú získal Samsung prostredníctvom akvizície v októbri 2018, usporiadajú živú ukážku riešení pre správu siete 5G s využitím umelej inteligencie. Toto riešenie pomáha operátorom automaticky optimalizovať prevádzku siete 5G.

Nová generácia čipových balíkov 5G

Samsung taktiež predstaví novú generáciu čipových balíkov pre RF moduly pre siete 5G prevádzkované v pásmach 28 GHz a 39 GHz. Vďaka týmto novým RF čipovým balíkom budú základňové stanice 5G spoločnosti Samsung oproti svojim predchodcom približne o 25 percent menšie, ľahšie a energeticky úspornejšie.

Základňové stanice 5G využívajú takmer tisíc antén a niekoľko rádiofrekvenčných integrovaných obvodov (RFIC), aby dostatočne využili pásmo milimetrových vĺn. Čipový balík novej generácie spoločnosti Samsung pomáha zvýšiť výkon sieťového vybavenia tým, že znižuje hladinu šumu a zlepšuje charakteristiky linearity RF výkonového zosilňovača.

„Spoločnosť Samsung je jedným z prvých inovátorov v oblasti komerčných služieb 5G v pásmach nad i pod 6 GHz, a môže teda ťažiť z doposiaľ nabitých skúseností a odborných znalostí. Vďaka tomuto vedúcemu postaveniu sa nám do februára 2019 podarilo dodať už viac než 36 000 základňových staníc pre siete 5G,“ uviedol Paul Kyungwhoon Cheun, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie Networks spoločnosti Samsung Electronics. „Sme jedinou spoločnosťou na svete, ktorá nasadzuje a dodáva kompletné riešenie 5G v USA a Kórei, a aj naďalej budeme pokračovať v inovatívnom úsilí a posúvaní hraníc v oblasti technológií 5G.“

Portfólio čipov spoločnosti Samsung zahŕňa Exynos Modem 5100, ktorý plne vyhovuje štandardu 3GPP 5G NR, a podporuje tak nové kmitočtové spektrá, pod i nad 6 GHz, pre dátové prenosy rýchlosťou až 6 Gb/s. Dokladom inovatívnych schopností a technologickej inovácie spoločnosti Samsung je sortiment jej výrobkov pre siete 5G.

Značky: