Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vôbec po prvýkrát sa s hodinkami predstavuje aj nový operačný systém Wear OS Powered by Samsung, vyvinutý v spolupráci s Google, ktorý podporuje bezkontaktné platby.

Bratislava 27. augusta 2021 – Samsung dnes spúšťa na Slovensku predaj hodiniek Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic, prvých modelov hodiniek, ktoré podporujú platbu cez platformu Google Pay. Od dnes tak môžu majitelia nových smart hodiniek od Samsungu nechať peňaženku, kartu aj mobilný telefón doma, a napriek tomu platiť bezkontaktne.

Bezkontaktné platby cez Google Play umožňuje nový operačný systém hodiniek, Wear OS Powered by Samsung, ktorý vznikol spoluprácou Samsungu a spoločnosti Google. Platforma Wear OS je súčasťou rozsiahleho ekosystému a podporuje ako služby Galaxy (SmartThings či Bixby) a známe aplikácie iných výrobcov (Adidas Running, Calm, Strava alebo Spotify), samozrejme aj služby Google (ako je aplikácia Google Mapy alebo práve Google Pay).

Bezkontaktná platba je na Slovensku čoraz obľúbenejšia

Práve Google Pay je v smart hodinkách dlho očakávanou novinkou, ktorá razantne zvyšuje platobný komfort a flexibilitu užívateľov. Podľa prieskumu Slovenskej bankovej asociácie z roku 2020 tento trend ešte viac podporila pandémie koronavírusu. Vtedy začali bezkontaktné platby využívať aj tí, ktorí sa jej dovtedy z nejakého dôvodu vyhýbali. Rastie ich počet, ale aj objem transakcií, ktoré uskutočnili bezkontaktne alebo prostredníctvom mobilného telefónu. Potvrdzujú to najnovšie štatistiky Slovenskej bankovej asociácie.

Galaxy Watch 4 ponúkajú aj ďalšie inovatívne služby

Pohodlná platba vďaka Google Pay nie je jedinou inováciou, ktorú hodinky Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic prinášajú (predchádzajúce modely hodiniek bezkontaktnú platbu nepodporujú). Skvelý užívateľský zážitok zaisťuje tiež užívateľské rozhranie One UI Watch, dostatočne výkonná hardvérová výbava – vrátane vylepšeného procesora, kvalitnejšieho displeja a viac pamäte – alebo doteraz najrozsiahlejší balík zdravotných a wellness funkcií. O tie sa okrem iného kompletne stará nový senzor Samsung BioActive. Používateľom príde vhod aj bohatá skúsenosť Samsungu s technológiou ESIM, vďaka ktorej môžu vybehnúť alebo vyraziť na bicykel do prírody aj bez telefónu – hodinky sa synchronizujú automaticky.

Dostupnosť modelov

Smart hodinky Samsung Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic sú na Slovensku dostupné v čiernej, zelenej, ružovo-zlatej alebo striebornej farbe, model Galaxy Watch4 Classic v čiernej a striebornej farbe. Odporúčané maloobchodné ceny:

ModelCena
Galaxy Watch4 40 mm269 €
Galaxy Watch4 44 mm299 €
Galaxy Watch4 Classic 42 mm369 €
Galaxy Watch4 Classic 46 mm399 €
Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE449 €

Ďalšie informácie o modeloch Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic:

Galaxy Watch4: https://www.samsung.com/sk/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-black-bluetooth-sm-r870nzkaeue/buy/

Galaxy Watch4 Classic: https://www.samsung.com/sk/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-classic-black-bluetooth-sm-r890nzkaeue/buy/