Modely Galaxy S9 a S9+ boli už úspešne predstavené, takže vzniká priestor pre podrobnejšie sledovanie informácií, ktoré sa budú postupne uvoľňovať ohľadne nadchádzajúceho zariadenia Samsung Galaxy Note 9.

Informácií je vonku už teraz niekoľko. Najviac sa skloňuje otázka, že či bude mať novinka zabudovanú čítačku odtlačkov prstov v displeji, alebo nie. Aby sme mali v ruke niečo konkrétne, tak prinášame pohľad na výstup z Geekbench testu.

Samsung Galaxy Note 9 s modelovým označením SM-N960U, ktorý bude obsahovať čipset Snapdragon 845 je určený pre Severnú Ameriku. Takisto ako predchodca, tak aj v tomto modeli sa použije pamäť RAM s veľkosťou 6 GB.

Prototyp Galaxy Note 9, ktorý bežal v teste Geekbench, mal už Android verziu 8.1 Oreo. To je dôležité, pretože Galaxy S9 a S9+ boli spustené s verziou Androidu 8.0 a aktualizácie, ktoré spoločnosť Samsung v súčasnosti rozposiela pre zariadenia Note 8 a S8, sú totožné.

Takže Note 9 môže byť v skutočnosti prvým zariadením Samsungu, ktoré bude dodané na trh s verziou systému Android 8.1. To isté sa udialo aj v predošlom roku, kedy verzia Android bola v Samsung zariadeniach predstavená najnovšia práve v sérii Note.

Samotný výstup z Geekbench testu nám dáva primeranú predstavu o tom, čo môžeme očakávať od zariadenia so Snapdragon 845. Toto skóre sa môže časom meniť na základe lepšej optimalizácie systému. Pri single-core skóre bola dosiahnutá hodnota 2190 bodov a multi-core skóre sa zastavila na hodnote 8806 bodov.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Samsung Note 9 príde možno skôr ako sa očakávalo

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.