Očakávať môžeme vysoký výkon.

Exynos 1080 Antutu

Zdroj: GSMArena

Čipová sada je nástupcom minuloročného modelu Exynos 980. Jej predstavenie bude 12. novembra v Šanghaji. Na plánovanej udalosti (za účasti hostí) budú poskytnuté všetky ďalšie podrobnosti o tejto vlajkovej novinke. Na skutočné nasadenie v reálnom zariadení však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Podľa portálu GSMArena, Exynos 1080 bude ako prvé zariadenie poháňať vivo X60, ktorého uvedenie sa očakáva v najbližších dňoch v Číne. Exynos 1080 bude prvá 5nm čipová sada vybavená s veľkými jadrami procesora Cortex A-78 od ARM pracujúcimi na frekvencii až 3GHz spolu s GPU Mali-G78.

Porovnávacia platforma AnTuTu zverejnila skóre pre Exynos 1080, ktoré odhalilo výkon CPU. Procesor zaznamenal skóre viac ako 181 000 bodov. Dosiahnutý výkon zaradil pripravovanú novinku tesne nad Snapdragon 865+, ktorý poháňa najnovšiu paletu vlajkových lodí druhej polovice roka 2020.

GPU rovnako zaznamenalo pôsobivé skóre takmer 300 000 bodov. Dosiahnutý výkon zaradil nový Exynos dokonca pred herný smartfón ROG Phone 3 alebo Xiaomi Mi 10 Ultra, ktoré dosahujú výkon približne o 50 000 bodov nižší.

V nadväznosti na nový vlajkový čipset sa dozvedáme aj novinky z oblasti strednej triedy. Informácie boli zverejnené v záznamoch Bluetooth SIG. Čipset Exynos 981 je označovaný ako ďalší zástupca dostupných čipsetov, ktorý bude podporovať štandard Bluetooth 5.2.

Ďalšie podrobnosti o tomto čipsete nepoznáme, takže budeme musieť počkať ešte zopár dní na ich odhalenie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

iOS 14.2: Už onedlho sa môžete tešiť na aktualizované funkcie a novinky (kompletný výpis)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.