Pôjde o otvorenú beta verziu.

Samsung počas posledných rokov výrazne zlepšil softvérovú podporu svojich smartfónov. Nové verzie nadstavby One UI s najnovšou verziou Androidu vydáva čoraz rýchlejšie po sprístupnení veľkej aktualizácie od Googlu a zároveň poskytuje čoraz dlhšiu podporu pre svoje zariadenia. Aj vďaka tomu sa tento kórejský výrobca čoraz viac približuje Applu a jeho bezkonkurenčnej softvérovej podpore pre iPhony a iPady.

A zdá sa, že v prípade One UI 5.0 s Androidom 13 prekoná Samsung sám seba. Podľa informácii portálu SamMobile by sme sa mali ďalšej generácie nadstavby One UI dočkať už v júli. Pôjde síce o otvorenú beta verziu, avšak aj v tomto smere badať určitú podobnosť s tým, ako sprístupňuje svoje veľké aktualizácie Apple. Ten takisto uvoľní verejnú beta verziu pre nadšencov a následne vydá verejnú verziu aktualizácie.

SamMobile tiež uvádza, že finálna verzia nadstavby One UI 5.0 by mala prísť koncom roka 2022, resp. začiatkom roka 2023 – v závislosti od modelu telefónu. Samozrejme, tento čas sa ešte môže zmeniť. Dá sa však predpokladať, že ako prvé budú aktualizované vlajkové lode Galaxy S22 a pripravované ďalšie generácie skladacích telefónov Fold 4 a Flip 4.

Zdroj: SamMobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit