Tentokrát už naozaj.

Modely série Galaxy S23 patria k absolútnej špičke. Hoci bezpochyby ide o skvelé telefóny, tak modely Galaxy S23 a S23+ trápi jeden problém, ktorý priamo súvisí s ich fotoaparátmi. Už krátko po spustení predaja sa totiž začali na fórach objavovať príspevky čerstvých majiteľov týchto telefónov, ktorí sa sťažovali na problémy so zaostrovaním. 

Je pomerne zarážajúce, že Samsung sa až teraz začal s týmto nedostatkom zaoberať. Hoci spoločnosť uviedla, že na jeho odstránení začala pracovať, tak o presnom dátume vydania opravy iba stroho informovala, že aktualizácia softvéru príde “niekedy v budúcnosti”. Podarí sa však spoločnosti tento problém s rozmazaním celkom odstrániť?

Keďže do vydania opravnej aktualizácie zostáva presne nedefinované časové obdobie, tak na túto otázku sa teraz nedá s určitosťou odpovedať. Pripomeňme si, že samotná spoločnosť ani technicky nepriznáva, že ide o chybu alebo nedostatok, ktorý treba opraviť. Je to jednoducho vlastnosť, ktorú spôsobuje zadný širokouhlý fotoaparát S23 a S23+, ktorý pomáha pri fotografovaní v zhoršených svetelných podmienkach.

Samsung sa tak iba pokúsi situáciu s rozmazaním pozadia zmierniť softvérovou aktualizáciou, ktorá sa v súčasnosti pripravuje. Aj napriek tomu, že problém s ostrosťou tu je od uvedenia série Galaxy S23, podľa môjho názoru nejde o nič zásadné. Zo začiatku totiž modely Galaxy S23, 23+ a 23 Ultra trápili celkom iné problémy, ako tento s ostrosťou. Preskúmal som desiatky fotografií zhotovených s Galaxy S23, a pokiaľ sa tam vôbec tento nedostatok vyskytol, tak bol tak nevýrazný, že až stráca zmysel sa nad ním vôbec pozastavovať.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Pokiaľ sa však tento problém so zaostrovaním týka aj vášho telefónu, tak zväčšite vzdialenosť medzi sebou a tým, čo fotografujete. Nie vždy však tento tip aj funguje. Niektorí používatelia na fórach dokonca upozornili, že problém v žiadnom prípade nesúvisí s fotografovaním zblízka, pretože sa ho spoločnosť Samsung snaží zarámovať – v takom prípade môžete skúsiť držať telefón vertikálne, ak sú horizontálne fotografie rozostrené.

Aj keď niektoré príspevky na fórach vyzerajú veľmi reálne, tak je potrebné poznamenať, že osobnú skúsenosť s týmto problémom nemám. Je tak možné, že sa týka iba niektorých sérií Galaxy S23 a S23+. Pokiaľ však problém s rozmazaným pozadím, tzv. banana gate máte, tak je tu šanca na jeho odstránenie. 

Aktualizácia sa už pripravuje.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.