Zameraná je na portrétové zábery a ďalšie opravy.

Séria Galaxy S23 bola oficiálne predstavená začiatkom februára. Počas prvých týždňov od uvedenia u používateľov vyvolávala pomerne zmiešané pocity. Pokým obrovské množstvo fanúšikov Galaxy telefónov bolo nadšených z rozhodnutia spoločnosti používať čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 2 celosvetovo, tak objavil sa aj jeden menší problém. Tým bol paradoxne fotoaparát, ktorý čakal na svoj prvý veľký update. 

Po uvedení série sa na viacerých fórach objavili negatívne reakcie na kvalitu fotoaparátov, avšak tú mala zlepšiť práve prvá veľká aprílová aktualizácia, ako aj ďalšie menšie opravy. Za zmienku stojí najmä vylepšený algoritmus automatického zaostrovania. Teraz však portál AndroidPolice informuje, že Samsung pripravuje nové možnosti fotoaparátov pre celú sériu Galaxy S23. Spoločnosť čoskoro pridá možnosť vyhotovovať portrétové fotografie s dvojnásobným priblížením.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Pokým niektoré konkurenčné modely možnosť vyhotovovať portréty s 2× priblížením umožňujú, pri telefónoch série Galaxy S23 táto možnosť nie je dostupná. Samsung momentálne umožňuje vytvárať portrétové fotografie iba s 1× alebo 3× priblížením (pomocou teleobjektívu), čo je pri portrétoch pomerne nepraktické priblíženie.

Aj preto viacerí používatelia uprednostňujú snímanie portrétov pri 2-násobnom priblížení (ohnisková vzdialenosť 50 mm), pretože osoba je vtedy primerane vzdialená od fotografa, čo teda neplatí v prípade ani jednej z predchádzajúcich možností. Pripravovanú aktualizáciu fotoaparátov pre sériu Galaxy S23 potvrdila aj spoločnosť Samsung. Možnosťou zhotovovať portrétne snímky s 2-násobným priblížením príde v najbližšej aktualizácii.

Hoci séria Galaxy S23 už teraz dokáže zhotovovať vynikajúce portrétové fotografie, tak nová možnosť s 2× priblížením je určite skvelým doplnkom k už aj tak skvelej funkčnej výbave fotoaparátov.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Zdroj dodáva, že Samsung pracuje aj na riešení problémov s vinetáciou HDR, ktoré sa týkajú modelu Galaxy S23 Ultra. Vinetácia je viditeľná najmä pri snímaní fotografií v zhoršených svetelných podmienkach. Oprava bude pre Galaxy S23 Ultra dostupná už tento mesiac.

Pripomeňme si, že séria Galaxy S23 začiatkom tohto mesiaca dostala májovú bezpečnostnú záplatu, ktorá neobsahovala žiadne ďalšie opravy a vylepšenia. Aj preto je možné, že ďalšia aktualizácia fotoaparátov pre sériu Galaxy S23 bude dostupná už v priebehu najbližších dvoch týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.