Samsung Galaxy Z Fold Special Edition sa dostane do predaja 25. októbra.

O tenšom smartfóne so skladateľným dizajnom od Samsungu sa špekulovalo už dlhší čas. Teraz je tento model realitou, keďže ho výrobca oznámil v Južnej Kórei. Aj napriek tomu, že sa pôvodne špekulovalo o letnom predstavení po boku hlavného modelu Galaxy Z Fold6, jesenné predstavenie určite oživí portfólio produktov spoločnosti. Výbava telefónu je rovnako atraktívna. Ak by sa vám však zapáčil, nepotešíme vás. Globálne predstavenie je zatiaľ v nedohľadne.

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition sa sústreďuje najmä na konštrukciu, ktorá v porovnaní s konkurenciou v posledných rokoch mierne zaostávala. Skladateľné telefóny boli hrubšie, na čom postavil svoju kampaň aj HONOR so svojím tenkým Magic V3. Novinka od Samsungu váži len 236 gramov a hrubá je len 10,6 mm. Stále ide o hrubší telefón v porovnaní s Magic V3, avšak už len o 1,3 mm. V porovnaní s Galaxy Z Fold6 Samsung vylepšil hrúbku o 1,5 mm, pričom model je aj o 3 gramy ľahší.

Zadná strana smartfónu má špecifickú štruktúru, pričom Samsung oznámil, že na výrobu tohto modelu využili prémiové materiály ako sklo a kov. Rozdiel medzi Galaxy Z Fold Special Edition a Galaxy Z Fold6 je v prípade dizajnu aj v ostrovčeku s fotoaparátom, ktorý je mierne hranatejší. Hlavný snímač fotoaparátu má 200 Mpx, zvyšné snímače sú rovnaké ako v prípade Galaxy Z Fold6.

Pamäťová konfigurácia smartfónu má v prípade tej najvyššej úrovne až 16 GB RAM. Kapacita interného úložiska je v prípade všetkých konfigurácií rovnaká, teda 512 GB. Displej smartfónu má 8 palcov s pomerom 20 : 18, vonkajší displej 6,5 palca s pomerom 21 : 9. Oba displeje sú o niečo väčšie ako v prípade Galaxy Z Fold6. Telefónu nechýba ani podpora pre Wi-Fi 7 a batéria s kapacitou 4400 mAh. O výkon zariadenia sa stará prémiový Snapdragon 8 Gen 3 pre Galaxy.

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition stojí v prepočte približne 1870 eur. Dostupnosť mimo región Južnej Kórey zatiaľ nie je známa. V Európe pravdepodobne tento model dostupný nebude. Je ale pravdepodobné, že tento pokrok Samsung natoľko inšpiruje, že Galaxy Z Fold7 bude budúci rok o niečo tenší.

Samsung Galaxy Z Fold6 Special EditionZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Z Fold6 Special Edition

Zdroj: androidauthority.com, samsung

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.