Možno sa týka aj vášho zariadenia.

Dotykové pero S je od nepamäti súčasťou telefónov a tabletov Samsung Galaxy. Pokým toto príslušenstvo spočiatku preslávila séria Galaxy Note, tak neskôr sa stalo praktickou súčasťou aj tabletov Galaxy Tab. Najmodernejšia verzia pera S Pen sa aktuálne nachádza v modeli Galaxy S24 Ultra, pričom tú trápi problém, o ktorom informovalo niekoľko používateľov. Majiteľov tohto telefónu začali trápiť problémy so zápachom, ktorý pripomína spálený plast. Hrozí im však nejaké nebezpečenstvo?

Tento a podobné problémy v používateľoch samozrejme vyvolávajú obavy o ich zdravie, keďže horenie a smartfóny sa nemajú príliš v láske, a vo väčšine prípadov to môže indikovať oveľa vážnejšie problémy. Je teda otázne, ako je to s kvalitou a bezpečnosťou pera S Pen, ktoré je súčasťou Galaxy S24 Ultra.

Perá S Pen pre Galaxy Tab S9Zdroj: Touchit.sk
Perá S Pen pre Galaxy Tab S9

Tento zápach pera S Pen však nie je pri modeloch Galaxy S Ultra zaznamenaný po prvýkrát. Okrem Galaxy S24 Ultra sa objavil aj v predchádzajúcich modeloch Ultra, čo naznačuje opakujúci sa problém s nezvyčajným zápachom tohto príslušenstva. V reakcii na tieto obavy moderátor z fóra Samsung European Community objasnil, že blízkosť pera S Pen k vnútorným komponentom telefónu môže viesť k miernemu zahriatiu plastového krytu, čoho výsledkom je charakteristický zápach pripomínajúci spálený plast.

Cieľom tohto vysvetlenia je uistiť používateľov, že hoci zápach môže byť nepríjemný, nenaznačuje žiadne problémy s výkonom alebo funkčnosťou pera. To znamená, že tento stav je celkom normálny a taktiež neovplyvňuje životnosť pera S Pen.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Pero S Pen pre Samsung Galaxy S24 Ultra

Pozitívom na tejto situácii je fakt, že spoločnosť Samsung používateľom vlajkového smartfónu Galaxy S24 Ultra poskytla oficiálne vyjadrenie, ktoré ich uisťuje, že nejde o problém, ktorý by mohol viesť nielen k poškodeniu zariadenia, ale tento charakteristický zápach v prvom rade nijako neohrozuje ich zdravie. Vyjadrenie zároveň zmierňuje obavy týkajúce sa kvality dotykových pier S Pen.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.