Podľa posledných správ je tento panel pripravený.

Ide o displej s najvyššou hustotou pixelov na svete, ktorý sa môže pochváliť jemnosťou na úrovni 10 000 ppi. Technológia je založená na ultratenkých solárnych paneloch, ktoré prichádzajú s úplne novou architektúrou. Panely by sa dali použiť pre televízory, displeje smartfónov a predovšetkým VR headsety. V prípade použitia v smartfónoch by išlo o obrovský skok vpred. Napríklad pri Sony Xperia XZ2 Ultra má 4K displej hustotu pixelov „iba“ 765 ppi.

V prípade VR headsetov je aktuálne vidieť medzi jednotlivými pixelmi medzeru, pretože oči sú od obrazovky vzdialené len pár centimetrov. Tento jav je spôsobený nedostatočne jemnou zobrazovacou technológiou, aby bola medzera čo najmenšia. To sa však môže čoskoro zmeniť.

Nová OLED architektúra sa spolieha na vrstvu vyžarujúcu biele svetlo. V sústave sa nachádza aj jedna strieborná vrstva spojená s vrstvou vyrobenou z reflexného kovu, ktorá mení reflexné vlastnosti a umožňuje rezonanciu konkrétnych farieb. Vďaka tomu displej získa vysokú hustotu bez straty jasu.

Aj napriek tomu, že Samsung dokáže takýto panel vyrobiť, vynára sa iný problém. Zobrazovací panel obsahuje príliš veľa pixelov, ktoré treba ovládať. Je na to súčasný hardvér pripravený?

oled 10000 ppi samsung

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Google sa chystá podporiť slovenskú ekonomiku

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.