Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové podmienky sa vzťahujú na spotrebiče zakúpené od 1. júla 2022.

Dvojnásobne dlhšiu záruku na digitálny invertorový kompresor/motor vybraných typov chladničiek, práčok a sušičiek začína poskytovať spoločnosť Samsung. Doterajšia desaťročná záručná lehota sa u novo zakúpených výrobkov počínajúc 1. júlom 2022 predlžuje na 20 rokov. Prehľad chladničiek, práčok a sušičiek, ktorých sa predĺžená záručná doba týka, spoločnosť zverejnila na svojej stránke.

Výrobky vybavené týmto kompresorom/motorom sú vysoko energeticky úsporné, spoľahlivé a nerušia svojim chodom ani pri spánku. Digitálny invertorový kompresor nepretržite reguluje teplotu v chladničke prostredníctvom zmeny rýchlosti. Nezapína sa a nevypína nárazovo, ale pracuje nonstop a oproti klasickým kompresorom je oveľa tichší.

„Digitálny invertorový kompresor pracuje na inom princípe ako bežné motory chladničiek a vďaka tomu výrazne obmedzuje vibrácie a nárazy. Motor sa tak pomalšie opotrebováva a vyznačuje sa vysokou spoľahlivosťou všetkých svojich častí. Výrazne šetrí životné prostredie, je energeticky menej náročný a zákazníci na ňom rozhodne ocenia jeho tichý chod,“ hovorí Ondřej Valkony, produktový manažér v spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Ako funguje digitálny invertorový kompresor chladničiek? Hneď ako sa vo vnútri spotrebiča zmení teplota, kompresor upraví svoje otáčky a tým zamedzí kolísaniu teploty aj vlhkosti. Teplotu v chladničke tak udržuje stále čo najbližšie nastavenej teplote a zachováva sviežosť potravín. Digitálny invertorový kompresor citeľne znižuje hluk chladničky až na hodnotu 35 dB. Táto hodnota zaraďuje chladničky Samsung do nadpriemernej kategórie B podľa nových energetických štítkov.

Prehľad všetkých modelov chladničiek s digitálnym invertorovým kompresorom/motorom, na ktoré sa vzťahuje záruka 20 rokov, nájdete tu.

Značky: