Nedávne správy naznačovali, že predstavenie Galaxy S21 FE nie je ďaleko.

Odľahčenú verziu Galaxy S21 sme očakávali už na predstavení skladacieho smartfónu Galaxy Z Fold3, ktoré sa konalo začiatkom augusta. Zjavnou príčinou, prečo sa tak nestalo, je pretrvávajúci nedostatok čipov.

Teraz sa však začínajú veci postupne meniť. Dokonca Samsung začal podsúvať o novinke prvé informácie. Leaker Max Weinbach zverejnil obrázok Galaxy S21 FE, údajne z obchodu Samsung, ktorý naznačuje, že spoločnosť sa v najbližšej dobe skutočne pripravuje na jeho uvedenie na trh.

Kedy sa teda telefónu dočkáme? Podľa leakera Mauriho QHD bude Galaxy S21 FE predstavený už 8. septembra. Kedy sa začne však predávať, nie je jasné. Skoršia správa pritom tvrdila, že príchod Galaxy S21 FE bude na prelome septembra a októbra.

Galaxy S21 FE Zdroj: Phonearena
Predajcovia sa pripravujú na uvedenie Galaxy S21 FE na trh

Je pritom možné, že Samsung do poslednej chvíle čakal na informácie o predstavení série iPhone 13, ktoré sa údajne koná 14. septembra.

Model Galaxy S21 FE ponúkne tieto známe parametre – 120 Hz displej s uhlopriečkou 6,4-palca, 12 Mpx selfie fotoaparát, tri zadné fotoaparáty (32 Mpx hlavný + 12 Mpx ultraširokouhlý + 8 Mpx teleobjektív), čip Qualcomm Snapdragon 888 a 4 370 mAh batériu.

Telefón zrejme ponúkne minimálne 8 GB RAM a 128 GB úložisko, ktoré by malo byť rozšíriteľné o microSD kartu. Telefón bude dostupný v bielej, zelenej, sivej, fialovej a modrej farbe.

Cena by mala byť údajne nižšia ako v prípade Galaxy S20 FE, ktorý sa v čase uvedenia predával za cenu 649 eur. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.