Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Návštevníkov expozície čaká jedinečný zážitok, prostredníctvom ktorého Samsung predstaví svoju dizajnovú stratégiu

Spoločnosť Samsung Electronics dnes oznámila, že na akcii Fuorisalone 2024[1] v rámci tohtoročného veľtrhu Milan Design Week vystaví svoj nový dizajnový koncept. Výstava sa koná v dňoch 16. – 21. apríla v Le Cavallerizze v prestížnom Národnom múzeu vedy a technológie Leonarda da Vinciho v Miláne. Nový koncept vytvorený korporátnym dizajnovým centrom Samsungu má názov Newfound Equilibrium, stojí za ním stratégia „Samsung Design Identity 5.0: Essential∙Innovative∙Harmonious“.

„Všetok dizajn produktov Samsung musí klásť dôraz predovšetkým na používateľskú skúsenosť, to je naša hlavná dizajnérska zásada,“ vysvetľuje TM Roh, prezident a riaditeľ Corporate Design Center v Samsung Electronics. „V centre našej dizajnovej filozofie je vždy človek – chceme vytvoriť budúcnosť, ktorá bude vďaka cieľavedomým inováciám úplne v súlade so životmi našich zákazníkov.“

Päť jedinečných priestorov, v ktorých  ožije koncepcia  Essential∙Innovative∙Harmonious

Expozícia nazvaná Newfound Equilibrium (Novoobjavená rovnováha) na veľtrhu Milan Design Week 2024 predstaví inšpiratívnu víziu lepšej budúcnosti, v ktorej sa podarí nájsť optimálnu rovnováhu medzi ľuďmi a technológiou. Kvôli väčšej atraktivite má expozícia multimediálnu podobu a pôsobí na všetky zmysly, najmä však na zrak, sluch a čuch.

Návštevníci si postupne prejdú päť priestorov, ktoré zodpovedajú koncepcii Essential⸱Innovative⸱Harmonious (Esencia, inovácia, harmónia). Čaká ich premyslená hra svetiel, zvukov a digitálnych interakcií. Vo všetkých priestoroch sa nachádzajú displeje, senzory a svetelné efekty, jednotlivé priestory dostali názov Esencia, Inovácia, Harmónia, Nekonečný sen a Nový úsvit. Keď sa návštevníci priblížia k niektorému z displejov, z priesvitných prvkov sa stanú konkrétne tvary a textúry. Priestory za oknami akoby sa približovali a návštevníci sa tak môžu naplno ponoriť do sna o budúcnosti, ktorá už-už klope na dvere.

Na expozícii, na ktorej sa podieľalo aj keramické štúdio MUTINA a firma ALPI špecializovaná na dyhové výrobky, sa predstavia aj modely Samsung Bespoke Refrigerator a AirDresser ako symboly nového typu spolužitia ľudí a moderných technológií.

Expozícia Newfound Equilibrium sa nachádza na milánskej adrese Via Olona 6 bis. Vstupné je zadarmo, otváracia doba vyzerá nasledovne:

  • 10 – 19 h (16. – 18. apríla)
  • 10 – 20 h (19. – 20. apríla)
  • 10 – 18 h (21. apríla)

Ďalšie informácie, fotografie a videozáznamy nájdete počas veľtrhu Milan Design Week 2024 na webových stránkach Samsung Newsroom a Samsung Design.


[1] Fuorisalone je séria podujatí organizovaných na rôznych miestach v Miláne počas veľtrhu Milan Design Week. 

Značky: