Nový televízor Terrace ponúka efektný obraz v rozlíšení 4K, technológiu QLED, inteligentné funkcie a odolnú konštrukciu s vode odolnou certifikáciou IP55.

 Samsung rozširuje rad inteligentných zariadení pre domácu zábavu a moderný životný štýl. Najnovšie do nej pribudol model Terrace – prvý televízor značky Samsung s rozlíšením 4K a technológiou QLED pre použitie v exteriéri, a k nemu aj špeciálny soundbar. So smart televízorom Terrace si na čerstvom vzduchu vychutnáte skvelý obraz aj zvuk v rovnakej kvalite ako v obývačke. Od dnes sa predáva v Spojených štátoch a v Kanade, počas roka sa dostane na trh aj v Nemecku, v Austrálii, na Novom Zélande a v ďalších regiónoch. O uvedení na slovenských trh zatiaľ nebolo rozhodnuté.

Nový televízor je k dispozícii s uhlopriečkami 55, 65 alebo 75 palcov, teda 140, 165 či 190 cm. Záujemcovia sa môžu tešiť na vynikajúci obraz s rozlíšením 4K, panel so špičkovou technológiou QLED a inteligentné funkcie. Samozrejmosťou je odolné prevedenie, aby televízoru neublížili vrtochy počasia – prístroj s certifikáciou IP55 je odolný voči vode a prachu a vďaka šikovnému prevedeniu je ho možné inštalovať prakticky v ľubovoľných vonkajších priestoroch. Počas leta Samsung uvedie aj profesionálnu verziu TV Terrace pre firmy.

Domáca zábava vo vonkajšom prostredí so špičkovou kvalitou obrazu

Sledovanie TV vo vonkajšom prostredí si vyžaduje predovšetkým mimoriadne jasný obraz. Nový model Terrace ponúka svietivosť 2000 nitov, má živé farby a vynikajúcu kvalitu aj v jasnom dennom svetle. Panel QLED s rozlíšením 4K poteší športových fanúšikov – vďaka rýchlej obnovovaciej frekvencii[1] a plynulému prekresleniu pohybu je obraz ako živý, ideálny pre rýchlu akciu. Súčasťou obrazovky sú antireflexné vrstvy a nechýba ani adaptívna technológia spracovania obrazu, ktorá ho upravuje podľa jasu okolia, aby zabránila oslneniu.

Okrem toho je model Terrace vysoko odolný voči vode a prachu (certifikácia IP55), takže sa hodí do vonkajšieho prostredia všetkého druhu. Napriek odolnej konštrukcii výrobca zachoval štíhle vyhotovenie, hrúbka televízora je len 59,8 mm.

Šikovné funkcie pod holým nebom

K dispozícii je veľa internetového obsahu, a teda bohaté možnosti domácej zábavy aj mimo štyroch stien obývačky. Do základnej softvérovej výbavy patrí Tizen, teda platforma Samsungu pre systém Smart TV. Vďaka nej si môžete vychutnať napríklad službu Samsung TV Plus s bezplatnou ponukou viac ako 120 kanálov, prípadne cvičebný a wellness program Samsung Health (platí pre trhy v USA, Južnej Kórei a ďalších krajinách). Samozrejme nechýba ani prístup ku všetkým základným plateným streamingovým službám.

Okrem pokročilých funkcií pri sledovaní (Multi View, Tap View) podporuje Terrace aj hlasové ovládanie na mnoho spôsobov – na výber je Bixby, Amazon Alexa a čoskoro bude k dispozícii aj Google Assistant. Vďaka tomu sa televízor ľahko stane súčasťou inteligentnej domácnosti.

Soundbar Terrace, ideálny spoločník pre nový televízor

Terrace, to nie je len televízor, ale aj rovnomenný soundbar s dynamickým zvukom, ktorý v kombinácii s televíznymi reproduktormi posúva hranice v kategórii domácich kín. Systém so vstavanými subwoofermi vyniká špičkovým zvukovým rozlíšením a hlbokými, a pritom jasne čitateľnými basmi. V prípade, že si chcete zvukovú charakteristiku upraviť sami, oceníte podporu Wi-Fi a Bluetooth. Kvalitu zvuku zo Soundbar Terrace ďalej vylepšuje aj technológia pre elimináciu skreslenia v ľubovoľnom prostredí.

Podobne ako televízor je aj soundbar Terrace dostatočne odolný a pýši sa certifikáciou IP 55. Zároveň je ho možné okrem iného pripevniť na stenu, ale aj pripnúť k samotnému televízoru. Aj pod holým nebom sa tak môžete tešiť na kvalitný zvuk.

[1] Hodnota obnovovacej frekvencie závisí od regiónu.