Monitory pre domácu prácu, výučbu aj zábavu budú na slovenskom trhu dostupné v limitovanom množstve od decembra. Samsung zatiaľ cenu pre náš trh nezverejnil. 

Samsung uvedie na slovenský trh nový modelový rad Smart monitorov. Ide o univerzálne a štýlové monitory s praktickými vlastnosťami a funkciami na prácu, učenie i zábavu. Pre záujemcov budú tieto monitory k dispozícii od decembra v limitovanom množstve.

Monitory do homeoffice

Dnešná doba výrazne mení zvyky ľudí po celom svete – v domácich podmienkach sa dnes odohráva práca, školská výuka aj zábava. Samsung Smart Monitor je možné pripojiť k počítaču či mobilnému zariadeniu, umožňuje preniesť do domácnosti celú kanceláriu či školskú učebňu, a okrem toho slúži ako centrum domácej zábavy, podobne ako televízor radu Smart TV.

Smart Monitor M7 M5

Smart Monitor M7 M5

Smart Monitor ponúka bohaté možnosti pripojenia k počítačom aj smartfónom. Mobilné zariadenie je možné k monitoru pripojiť pomocou funkcií Tap View, App Casting alebo Apple AirPlay 2. A ak s telefónom chcete pracovať ako s počítačom, je tu možnosť pripojenia cez Samsung Dex.

Pri práci či výučbe z domu je možné vďaka vstavanej Wi-Fi využiť aplikácie Microsoft Office 365 dokonca aj bez pripojeného počítača – na monitore je možné zobraziť, editovať aj ukladať dokumenty nachádzajúce sa na cloudových serveroch. Funkcia Remote Access zase umožňuje bezdrôtový vzdialený prístup k súborom uloženým v počítači, ktorý sa fyzicky nachádza na inom mieste, napríklad v kancelárii. Port USB-C funguje nielen na prenos dát a zobrazenie obsahu počítača, ale aj ako nabíjačka až do 65 W. Možnosti pripojenia ďalej rozširuje niekoľko štandardných USB portov a Bluetooth 4.2, do výbavy patrí aj vstavaný dvojkanálový reproduktor.

Smart Monitor

Smart Monitor

Aj na zábavu

Po práci monitor poslúži ako plnohodnotné centrum domácej zábavy. Umožňuje totiž streamovať rôzny obsah nielen prostredníctvom služby Samsung Smart Hub, ale aj z obľúbených kanálov ako Netflix, HBO alebo YouTube a to samostatne, bez nutnosti pripojenia k počítaču alebo mobilnému zariadeniu. Na ovládanie v tomto prípade slúži diaľkový ovládač v základnom balení, na ktorom nájdete okrem iného tlačidlá na priamy prístup ku streamovacím službám.

mart Monitor M7 M5 02

mart Monitor M7 M5 02

Funkcia Adaptive Picture automaticky nastavuje jas a farebnú teplotu v závislosti na okolitom prostredí a optimalizuje tak celkovú obrazovú kvalitu. Vďaka tomu sa oči toľko nenamáhajú ani po dlhej práci. Do výbavy patrí aj špeciálny úsporný režim so zníženým vyžarovaním v modrej časti spektra.

Smart Monitor M7 M5

Smart Monitor M7 M5

Monitor bude spočiatku k dispozícii v dvoch verziách. Model M7 ponúka rozlíšenie 4K s uhlopriečkou 32″ (82 cm), model M5 podporuje rozlíšenie Full HD a bude k dispozícii s uhlopriečkou 32 a 27 palcov (82 a 69 cm).

Technické špecifikácie Smart monitorov

ModelM7
DisplejVeľkosť32” / 82 cm
KonštrukciaPlochá
Pomer strán16:9
Pozorovací uhol178°(horizontálny)/178°(vertikálny)
Jas (typická hodnota)250 cd/m2(Typ),
Rozlíšenie3840 x 2160 (UHD)
HDRHDR10
Konektivita a výbavaHDMI 2.02EA
USB-C1 EA (dobíjanie 65 W)
Wi-Fi 5Áno
Bluetooth 4.2Áno
Reproduktor5 W x 2EA
USB 2.03EA
Smart funkcie

/ služby

OSTizen 5.5
Hlasový asistent (Bixby 2.0)Áno
VOD (Netflix, YouTube atd.)[5]Áno
Zrkadlenie displeja telefónuÁno
Vzdialený prístupÁno

 

ModelM5
DisplejVeľkosť27, 32” / 69, 82 cm
KonštrukciaPlochá
Pomer strán16:9
Pozorovací uhol178°(horizontálny)/178°(vertikálny)
Jas (typická hodnota)250 cd/m2 (Typ)
Rozlíšenie1920 x 1080 (Full-HD)
HDRHDR10
Konektivita a výbavaHDMI 2.02EA
USB-CNemá
Wi-Fi 5Áno
Bluetooth 4.2Áno
Reproduktor5 W x 2EA
USB 2.02EA
Smart funkcie

/ služby

OSTizen 5.5
Hlasový asistent (Bixby 2.0)Áno
VOD (Netflix, YouTube atd.)Áno
Zrkadlenie displeja telefónuÁno
Vzdialený prístupÁno

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.