Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hráči po celom svete sa môžu tešiť na vynikajúcu kvalitu obrazu, univerzálne schopnosti a špičkový dizajn

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. uvádza na trh rozšírený rad herných monitorov Odyssey pre rok 2021. Hráči všetkých typov a úrovní sa môžu tešiť na vynikajúcu obrazovú kvalitu a futuristický dizajn. Od konca júna budú na slovenskom trhu k dispozícii monitory Odyssey G50A (27″) za odporúčanú maloobchodnú cenu 465 € a Odyssey G70A (28″) za odporúčanú maloobchodnú cenu 736 €. V auguste potom na trh prídu aj modely Odyssey G30A s uhlopriečkami 24″a 27″, pri ktorých zatiaľ cena pre slovenský trh nebola stanovená.

Odyssey G3

Odyssey G3

 Rok 2020 patril zakriveným monitorom, tento rok Samsung ponúka široký modelový rad herných monitorov Odyssey v plochom vyhotovení s uhlopriečkami 24 až 28 palcov (61 až 71 cm). Nové monitory sa vyznačujú hyperrealistickou kvalitou obrazu, rýchlou odozvou, ergonomickými vlastnosťami na mieru a intuitívnym ovládaním. Okrem toho sa herný nadšenci môžu tešiť na realistické farebné podanie a špičkové prekreslenie pohybu pri hraní na počítači a na herných konzolách.

Hernému priemyslu sa po celom svete darí a monitory Samsung Odyssey sa rýchlo stali prvou voľbou medzi hernými nadšencami, ktorí vyžadujú špičkovú kvalitu obrazu a vysoký výkon. V novom modelovom rade si svoj monitor nájde každý presne podľa toho, čo od neho očakáva.

Odyssey G7

Odyssey G7

„Hranie spája celý svet, znamená zdieľané zážitky, dáva dokopy ľudí všetkých typov z mnohých prostredí a zavádza ich do novej reality,“ vysvetľuje Hyesung Ha, vrchný viceprezident divízie zobrazovacích zariadení v spoločnosti Samsung Electronics. „Rozšírený rad herných monitorov Odyssey tieto zážitky ponúkne ešte väčšiemu počtu hráčov, či už usilujú o víťazstvo na turnajoch alebo sa jednoducho chcú zabaviť.“

Nový rad herných monitorov Samsung Odyssey tvoria nasledujúce modely:

  • Odyssey G7 28 „/ 71 cm (Model: G70A) – Očarujúci dizajn a špičkové nové funkcie pre hráča. Najväčším lákadlom je IPS panel s rozlíšením 4K/UHD a pozorovacím uhlom 178 stupňov, ale aj technológie HDR400, vďaka ktorej sa môžu užívatelia tešiť na lepší kontrast, kvalitnejšie podanie čiernej a žiarivé jasy. Výsledkom je realistická kresba so skvelou hĺbkou aj kresbou detailov. Obnovovacia frekvencia 144 Hz predstavuje u 4K modelov špičku, to isté platí pre odozvu 1 ms[2] v kombinácii s technológiou NVIDIA® G-SYNC® Compatible a AMD FreeSync Premium Pro. Akcia teda prebieha natoľko precízne, že je skoro na nerozoznanie od reality. Vďaka portu HDMI 2.1 sa navyše na maximálne rozlíšenie a rýchlosť môžu tešiť nielen majitelia počítačov, ale aj milovníci nových herných konzol s podporou 4K 120 Hz. Obľúbené prevedenie CoreSync prevádza farby z obrazovky do reálneho prostredia, takže sa ocitnete doslova v srdci akcie.
  • Odyssey G5 27 „/ 68 cm (Model: G50A) – Odyssey G5 sa výborne hodí pre náročných hráčov s PC i konzolami novej generácie. Ako prvý model tejto značky je vybavený IPS panelom s rozlíšením Quad High Definition (QHD) a obnovovacou frekvenciou 165 Hz. Obnovovacia frekvencia nepresahuje 1 ms[3], nechýba technológia HDR10 pre dokonalý realistický obraz. O skvelé prekreslenie pohybu sa stará technológia G-SYNC Compatible a AMD FreeSync Premium. Súčasťou balenia je stojan s nastaviteľnou výškou a možnosťou naklápať a natáčať monitor prakticky ľubovoľným spôsobom. Vďaka ergonomickému prevedeniu pri hraní vydržíte celé hodiny.
  • Odyssey G3 27″ a 24″ / 68 a 61 cm (Model: G30A) – Odyssey G3 je ideálny rad pre každého hráča, ktorý sa chce posunúť na vyššiu úroveň. Monitory tohto radu majú vynikajúcu obnovovaciu frekvenciu 144 Hz a odozvu 1 ms[4] (MPRT), čo znamená bezproblémové prekreslenie rýchlej akcie a bleskové reakcie. Ku kvalitnému prekresleniu pohybu prispieva aj technológia AMD FreeSync Premium, vďaka ktorej vidia hráči herné scény presne tak, ako si to tvorcovia predstavovali. V základnom balení sa nachádza stojan s nastaviteľnou výškou, aby sa užívateľom aj pri dlhších hrách hralo pohodlne.

Modely Odyssey G70A a G50A okrem toho disponujú celým radom intuitívnych multitaskingových funkcií, vďaka ktorým si ich vychutnáte nielen pri hraní, ale aj pri surfovaní internetom, sledovaní multimédií a tvorivej činnosť všetkého druhu. Všetky modely ponúkajú celý rad nástrojov pre prácu s obrazom a jednotlivými oknami. Vďaka technológii Picture-by-Picture (PBP) môžu užívatelia súčasne hrať, sledovať film a chatovať, v režime Picture-in-Picture (PIP) si môžete nastaviť rôzne parametre obrazu v obraze. Lepšiemu multitaskingu pomáha aj funkcia Easy Setting Box, ktorá umožňuje správu viacerých okien na jednom monitore.

Odyssey G5

Odyssey G5

A potom je tu funkcia Auto Source Switch+, s ktorou sa hráči dostanú k obľúbenému obsahu rýchlejšie bez toho, aby museli preskakovať medzi jednotlivými pripojenými prístrojmi. Ľahko tak môžu zobraziť obsah počítača alebo konzoly.

Ďalšie informácie: https://displaysolutions.samsung.com/monitor/detail/1841/G28AG70.

[1] Globálny trhový podiel v IDC za 1. štvrťrok 2021, správa Final History Report.

[2] Podľa štandardu Gray to Gray (GTG), ktorý meria, za ako dlho pixel zmení odtieň sivej.

[3] Podľa štandardu Gray to Gray (GTG), ktorý meria, za ako dlho pixel zmení odtieň sivej.

[4] Podľa štandardu Moving Picture Response Time (MPRT), ktorý meria pohybové rozostrenie objektov v rýchlom pohybe v sekvencii záberov.

Značky: