Samsung prichádza na slovenský trh s dvoma modely vysávačov – je to tyčový vysávač Jet 90 Complete a robotický vysávač Jet Bot AI+.

Model Jet 90 Complete a aj robotický vysávač Jet Bot AI+ sú už v predaji na našom trhu. Odporúčaná cena vysávača Jet 90 Complete je 689 Eur a modelu Jet Bot AI+ je 1499 Eur.

Výnimočný sací výkon s filtráciou

Jet 90 Complete je tyčový bezvreckový 2v1 vysávač s 550 W invertorovým motorom s dlhou životnosťou, ktorý generuje konštantný sací výkon v najvyššom režime až 200 W. Výkonový stupeň je možné kontrolovať na digitálnom LED displeji, ktorý je umiestnený na rukoväti spolu s dotykovými ovládačmi výkonu a vypnutia vysávača.

Jet 90 Complete Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Tyčový vysávač Jet 90 Complete

Silným prúdením vzduchu viacstupňovou filtráciou Jet Cyclone sa zachytí až 99,999 % prachových častíc a minimalizuje sa strata satia počas vysávania. To je hlavný rozdiel voči konkurentom. Jet 90 Complete je vhodný aj pre alergikov.

Jet 90 Complete Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Jet 90 Complete a nádobka na špinu s filtračným zariadením

Vysávač s objemom prachovej nádoby 0,8 litra poskytuje sací výkon v troch stupňoch – 18, 40 a 200 W priamo na kefe. Udržiava sa konštatný počas celej doby vysávania. Doba prevádzky na batériu je podľa výkonu 60, 30 a 6 minút. Nabíjanie vymeniteľnej batérie 21,9 V Li-Ion s LED indikátorom trvá 3,5 hodiny.

Jet 90 Complete Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Jet 90 Complete a systém filtrácie vzduchu

Nabíjacia stanica Z Station s držiakom na príslušenstvo umožňuje nabíjať až 2 batérie naraz. V dodávke je však len jedna batéria, druhú si môžete dokúpiť. Aj po 500 nabíjacích cykloch si batéria zachová viac ako 70 % pôvodnej kapacity.

Hygienická čistota

Základom kvalitného vysávania so zachytením jemného prachu z tvrdých podláh a zo štrbín je kefa Soft Action Brush. Tá je pretkaná antistatickými striebornými vláknami. Kefa tiež bráni tomu, aby sa do vysávača zamotávali chlpy domácich miláčikov. Pomocou kefy Turbo Action môžete vysať jemné prachové častice na kobercoch i tvrdých podlahách. Kefa sa otočí približne 3 750-krát za minútu. Hlava otočná o 180° umožňuje ľahko meniť smer. Vďaka hmotnosti ručnej časti len 1,66 kg bude vysávanie ľahké. Sacie príslušenstvo je možné prakticky uchytiť na základni. Vysávač sa jednoducho čistí, nádoba na prach je plne umývateľná a rovnako jednoducho vyčistíte aj rotačnú kefu.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Vysýpacia stanica na špinu

Pre ešte komfortnejšie čistenie je k dispozícii aj vysýpacia stanica (predáva sa samostatne). Dodáva sa v bielej a striebornej farbe. Nádoba na prach je 400-krát hygienickejšia než bežné nádoby na prach a má vzduchotesnú konštrukciu, ktorá zabezpečuje 99,999 % filtráciu. Vrecko s objemom 2 litrov stačí vymeniť každé 2 až 3 mesiace, podľa naplnenia. Keď je plné, modrá LED notifikačná dióda na prednej strane sa rozsvieti na červeno. Cena vysýpacej stanice je 169 Eur.

Model Jet 90 Complete je na slovenskom trhu k dispozícii v striebornej farbe a jeho cena je 689 Eur. K dispozícii sú aj nižšie modely. Jet 70 easy sa dodáva v bielej farbe za odporúčanú cenu 459 Eur a Jet 60 turbo v modrozelenej farbe za 399 Eur.

Robotický vysávač Jet Bot AI+

Robotický vysávač Jet Bot AI+ je ybavený umelou inteligenciou. Pomocou technológie Jet AI Object Recognition vyčistí priestory v okolí a udržuje si bezpečný odstup od krehkých objektov. Senzor LiDAR presne monitoruje polohu vysávača Jet Bot AI+, ktorý skenuje miestnosť, optimalizuje cestu a zhromažďuje informácie o vzdialenostiach a rozmiestnení nábytku v domácnosti pomocou Jet Live. V aplikácií SmartThings si môžete vytvárať „no-go zóny“ alebo virtuálne steny na mape vysávaného priestoru.

Samsung  Jet Bot AI+Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Samsung Jet Bot AI+ a zásobník na nečistoty

Počas vysávania si vysávač sieti pomocou LED a vysávať je tak možné aj v úplnej tme. Zároveň zvuková signalizácia informuje o stave vysávača. Po vysávaní sa robot automaticky vráti do svojej Clean Station, ktorá odstráni prach pomocou technológie Air Pulse. Viacvrstvový filtračný systém dokáže pohltiť až 99,999 % prachových zrniek. Všetky súčasti prachového koša s objemom 0,2 litra sú kompletne umývateľné, takže ich budete môcť udržiavať v dokonalej čistote a špičkovom hygienickom stave.

Samsung  Jet Bot AI+Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Samsung Jet Bot AI+a nôž na vlasy a chlpy

Vysávač zvládne vyčistiť tvrdé podlahy a koberce so sacím výkonom 30 W. Inteligentné nastavenie intenzity sania vysávača Jet Bot AI+ rozpozná typ povrchu, množstvo prachu a automaticky upraví výkon. Čas vysávania je 90 minút a Li-ion 21,6 V mAh batéria s dlhou životnosťou sa nabije za 210 minút. Pomocou prepojeného smartfónu sa môžete aj pozrieť do vašej domácnosti na diaľku.

Samsung  Jet Bot AI+Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Samsung Jet Bot AI+a sací mechanizmus

Robotický vysávač máte možnosť nastaviť na rôzne módy: Max (čistenie s maximálnym sacím výkonom), Smart (čistenie s automatickým prispôsobením sacieho výkonu podľa povrchu), Normal (čistenie s nižším sacím výkonom a šetrenie energie), Spot Cleaning (čistenie vami vybraného priestoru).

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Využitie umelej inteligencie

Pomocou semišovej rotačnej kefy môžete vysávať domácnosť bez obáv z poškodenia podlahy. Kefa zýroveň zamedzuje namotávaniu vlasov a chlpov domácich miláčikov. Špeciálny systém nožov na vlasy udržuje hlavicu dlhodobo čistú. Model Jet Bot AI+ je k dispozícii v bielej farbe. Odporúčaná cena je 1499 Eur. Vybrať si môžete aj nižšie modely. Samsung Jet Bot s odporúčanou cenou 539 Eur a Jet Bot+ za 729 Eur. Oba modely sa rovnako dodávajú v bielej farbe.

Zdroje: Samsung, vlastné

Prečítajte si aj:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.