Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., líder v oblasti domácej zábavy, predstaví v rámci veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA 2016 v Berlíne nový soundbar HW-K950 vybavený technológiou Dolby Atmos.

Novinkou bude tiež zdokonalená verzia mobilnej aplikácie Samsung Multiroom. Tá v kombinácii so soundbarom ponúkne pohodlný spôsob počúvania pôsobivého priestorového zvuku.

Soundbar HW-K950 ponúka 5.1.4 kanálový zvuk a je vybavený celkom 15 reproduktormi vrátane reproduktorov v hlavnom tele, zadných reproduktorov a subwoofera. Soundbar využíva technológiu „up-firing“, ktorá je navrhnutá s cieľom sprostredkovať realistickejší zvuk, ktorý šíri smerom k stropu i horizontálne naprieč miestnosťou.

HW-950_014_R-Perspective_Black_web2016_8_nowat

„Nový soundbar HW-K950, ktorý podporuje bezdrôtový prenos priestorového zvuku a je vybavený technológiou Dolby Atmos, prináša našim zákazníkom prvotriedny zvukový zážitok,“ povedal Jurack Chae, senior viceprezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Kombinácia priestorového zvuku soundbaru HW-K950, prémiovej kvality obrazu SUHD TV s displejom Quantum dot a najnovšieho obsahu dostupného prostredníctvom nášho Ultra HD Blu-ray prehrávača (UBD-K8500) ponúka našim zákazníkom kompletný 4K zážitok.“

Ovládanie soundbaru je pre užívateľov veľmi pohodlné. Spojenie s ním je možné nadviazať ako prostredníctvom Bluetooth, tak aj Wi-Fi a poslucháči ho môžu ovládať prostredníctvom aplikácie Samsung Multiroom na svojom smartfóne či tablete. Aby nebolo počúvanie hudby ničím rušené, prichádzajúce hovory alebo oznámenia nebudú zvuk prerušovať.

HW-K950_001_Front1_Black_web2016_8_nowat

Nová verzia aplikácie Samsung Multiroom ponúka intuitívnejšie rozhranie „simpler“, prostredníctvom ktorého je možné rýchlo a ľahko vyhľadávať obľúbené funkcie a obsah. Aplikácia umožňuje prístup ku všetkým zdrojom hudby vrátane uložených playlistov a obľúbených streamovacích služieb. Ihneď, ako si užívateľ vyberie zdroj hudby alebo konkrétnu skladbu z lišty v hornej časti displeja, môže ju spustiť, zastaviť, alebo ovládať hlasitosť prostredníctvom mini prehrávača umiestneného priamo pod touto lištou.

V roku 2016 bola spoločnosť Samsung na špičke výrobcov soundbarov s viac ako 24% trhovým podielom. Stánok spoločnosti Samsung Electronics bude na veľtrhu IFA 2016 umiestnení v Level 2 City Cube Berlin od 2. do 7. septembra.

Značky: