Samsung predstavil model monitoru ViewFinity S9 (S90PC) s uhlopriečkou 27 palcov. Novinka je nástupcom minuloročného modelu ViewFinity S8 s rozlíšením Ultra High Definition (UHD). ViewFinity S9 je prispôsobený potrebám grafikom a fotografom.

Cena a dostupnosť

Monitor ViewFinity S9 sa v Slovenskej republike začne predávať 31. júla 2023 a cena je 1 599 eur. Pre predobjednávky cez e-shop Samsung.sk platí bonus – externý SSD disk T7 Shield s kapacitou 4 TB. Akcia platí od 31. júla do 13. augusta alebo do vypredania zásob.

Samsung ViewFinity S9
Samsung ViewFinity S9

Základné parametre

Samsung ViewFinity S9 má uhlopriečku 27″ a rozlíšenie 5K (5120 × 2880 pixelov), čo znamená pracovnú plochu o viac ako 50 % väčšiu ako pri UHD monitoroch. Medzi jeho najväčšie prednosti patrí nielen obraz, ale aj vynikajúce zobrazenie textu. Môžete tak pracovať v plnom rozlíšení 5K bez toho, aby ste museli zväčšovať obsah, môžete si napríklad prehľadne a pohodlne zobraziť všetky potrebné nástroje na monitore vedľa samotného projektu.

Samsung ViewFinity S9
Samsung ViewFinity S9

Vďaka 99 % hodnoteniu DCI-P3 a hustote 218 PPI (pixelov na palec) poskytuje ViewFinity S9 bohatšie, živšie farby a ostrejšie detaily. Maximálny jas 600 cd/m2 umožňuje s monitorom ľahko pracovať prakticky pri ľubovoľnom svetle a kalibračná technológia spoločnosti Samsung umožňuje detailne nastaviť monitor. Monitor je pritom už z výroby kalibrovaný s hodnotou Delta E <2.

Samsung ViewFinity S9
Samsung ViewFinity S9

Smart Calibration

Model ViewFinity S9 je ako prvý na svete vybavený funkciou Smart Calibration, ktorú možno ovládať prostredníctvom smartfónov. Takto môžete presne nastaviť displej bez potreby komplikovaného kalibračného zariadenia. Pomocou aplikácie SmartThings možno monitor kalibrovať buď v základnom režime, ktorý poskytuje jednoduché a rýchle vyváženie bielej a hodnoty gama, alebo prepnúť do profesionálneho režimu a ľubovoľne nastaviť teplotu farieb, jas alebo farebný priestor.

Samsung ViewFinity S9
Samsung ViewFinity S9

Celý proces je jednoduchý, stačí namieriť telefón na displej monitora. Po kalibrácii sa zobrazí podrobná správa, v ktorej je uvedené, aké nastavenia boli zmenené a akú presnosť farieb Delta E teraz monitor má.

Samsung ViewFinity S9
Samsung ViewFinity S9

Ochraňuje zdravie

ViewFinity S9 je tiež vybavený režimom Intelligent Eye Care s certifikátom TUV, ktorý znižuje namáhanie očí aj pri dlhodobom používaní. Medzi ďalšie prednosti patrí technológia Samsung Matte Display, ktorá znižuje odrazy svetla a odlesky na monitore.

Zdroje: Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.