Kórejská spoločnosť chce posilniť svoje postavenie na trhu.

Zdroje oboznámené s celou problematikou tvrdia, že Samsung má v pláne kúpiť izraelskú spoločnosť Corephotonics, v hodnote viac ako 150 miliónov dolárov. Rovnaký tím vývojárov vyvinul pre čínsku spoločnosť Oppo, kamerový modul s periskopom, ktorý vedel už začiatkom roka 2017 ponúknuť až 5× optický zoom. 

Spolupráca medzi spoločnosťami Oppo a Corephotonics prebieha už niekoľko rokov a v tomto okamihu nie je jasné, či vstup spoločnosti Samsung, túto spoluprácu nejakým spôsobom ovplyvní. Je teda vysoko pravdepodobné, že aj nedávno predstavená technológia 10× optického zoomu, bola vyvinutá taktiež v spolupráci s firmou Corephotonics.

Spoločnosť Corephotonics najnovšie vyrobila zostavu troch fotoaparátov, ktorá umožňuje až 25× priblíženie. Bližšie špecifikácie o kamerovom module ešte nie sú dostupné.

V súčasnosti je v spoločnosti Corephotonics aj „pomerne veselo”, nakoľko prebieha spor s Apple. Spoločnosť z Cupertina tvrdí, že izraelská spoločnosť porušuje patenty technológií, ktoré sa využívajú v niektorých modeloch iPhonov s duálnymi zostavami fotoaparátov (iPhone 7 Plus a 8 Plus).

Zdroj: Globes

Prečítajte si aj:

Oppo si pripíše ďalšie prvenstvo. Čoskoro predstaví smartfón s 10-násobným optickým zoomom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.