Nová generácia fotoaparátov je predo dvermi.

Čínska spoločnosť sa pred dvomi rokmi zúčastnila MWC 2017. Vtedy pritom nepredstavila žiaden smartfón a namiesto toho sa snažila zaujať technologický svet novým riešením duálneho fotoaparátu s 5-násobným optickým zoomom. Spoločnosť je pripravená ísť ešte ďalej a tentokrát sa chce prezentovať technológiou, ktorá umožní až 10-násobné bezstratové priblíženie. Konferencia sa uskutoční v čínskom Pekingu už 16. januára.

Aktuálna zostava s 5-násobným priblížením funguje na princípe 5 šošoviek, za ktorými nasleduje 90-stupňový hranol, ktorý smeruje svetlo do vertikálne umiestneného snímača kamery. Jednotka OIS je umiestnená tak, aby fungovala aj pri maximálnom priblížení. Viac informácií o princípe fungovania tohoto fotoaparátu, si môžete prečítať v našom redakčnom článku nižšie.

Čínske zdroje uvádzajú, že existuje pomerne málo potvrdených informácií o reálnom termíne predstavenia smartfónu s pripravovanou technológiou. 16. januára sa tak pravdepodobne dočkáme iba “demozariadenia” s novou technológiou. Sami sme zvedaví, kam sa tento rok posunú možnosti v oblasti fotografovania. Očakávame, že práve z Číny prídu zásadné inovácie aj tento rok, pretože aj spoločnosť Huawei pripravuje smartfón s 10-násobným optickým zoomom.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

MWC: Oppo vyrobil smartfón s 5-násobným optickým zoomom. Vieme, ako funguje

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.