Konkurenciu chce zvalcovať početnejšími aktualizáciami.

Samsung v týchto dňoch vypustil novú aktualizáciu rozhrania One UI s prvkami pokročilej umelej inteligencie, ktorá je označená buď One UI 6.1 alebo One UI 6.1.1. Prečo je to tak, sa dočítate v článku na tomto odkaze. Hoci veľa majiteľov Galaxy S23 Ultra po nej trápia problémy s fotoaparátmi, tak portál AndroidAuthority zverejnil pozitívnu správu, ktorá budúcich majiteľov lacných Galaxy smartfónov určite poteší. Prvým z nich by mohol byť Samsung Galaxy A16 5G, ktorý na základe dostupných informácií ponúkne lepšiu politiku aktualizácií ako mnoho vlajkových Android telefónov konkurenčných značiek.

Zdroj informuje, že spomínaný lacný Galaxy smartfón dostane až šesť hlavných aktualizácií operačného systému Android spolu so šiestimi rokmi bezpečnostných záplat. To je výrazné zlepšenie oproti terajšej politike Samsungu pre lacné telefóny, ktorá zahŕňa štyri hlavné aktualizácie OS a päť rokov bezpečnostných záplat.

Samsung pripravuje pri lacných smartfónoch revolúciu. Ponúkne 6 ročnú plnú softvérovú podporuZdroj: TheTechOutlook
Samsung ponúkne pri lacných smartfónoch plnú 6-ročnú softvérovú podporu

Technické parametre

Samsung Galaxy A16 5G bude vybavený zadným plastovým krytom pripomínajúcim sklo, ktorý bude dostupný vo svetlozelenej, modrej, čiernej a zlatej farbe. Displej s 90 Hz obnovovacou frekvenciou bude mať 6,7 palca a o výkon sa postará Exynos 1330 alebo Dimensity série 6100. Predpokladá sa, že konfigurácie pamätí budú nasledovné 4, 6 a 8 GB RAM a 128 GB alebo 256 GB úložisko. Nemala by chýbať ani zvýšená odolnosť na úrovni IP54.

Dostupnosť a cena

Predpokladá sa, že táto lacná novinka bude predstavená do konca septembra, pričom by mala byť k dispozícii globálne, vrátane USA, Európy a ďalších krajín. Tento telefón by tak mohol byť skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú lacné zariadenie s dlhou softvérovou podporou.

Očakávaná cena by sa mala pohybovať na úrovni približne 180 – 240 eur v závislosti od konfigurácie.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.