Spoločnosť pokračuje v posilňovaní modelového radu tabletov.

Tentokrát pravdepodobne vlajkovou loďou Galaxy Tab S5. Začiatkom roka sme spoznali dobre vybavený model – Tab S5e s 10,5-palcovým Amoled displejom a cenovkou od 419 eur. Tablet vyniká ultratenkým 5,5 mm telom a čipsetom Snapdragon 670 a 4 GB pamäte RAM.

Samotný tablet naznačuje, že nie je vlajkovým modelom pre tento rok, čo znamená, že Samsung pravdepodobne plánuje vydať nový tablet s vlajkovým čipom od Qaulcommu – Snapdragonom 855. Presne takáto výbava sa objavila aj v modeloch SM-T860 a SM-T865, čo by mohli byť dva varianty Galaxy Tab S5.

Okrem vlajkovej čipovej sady o hardvéri nie sú známe žiadne ďalšie informácie. Nástrojom GeekBench prešlo zariadenia so 6 GB pamäte RAM a Androidom 9.0 Pie. Tieto informácie boli pred časom zdieľané aj pri modeli Tab S5e. Je tak vysoko pravdepodobné, že hlavným rozdielom modelov bude iba ich čipová sada. Všetko bude zastrešovať ultratenký a moderný dizajn, ktorý by mal byť odlišný od predchodcu – Galaxy Tab S4.

Tento model bol predstavený minulý rok v auguste, tak je pravdepodobné, že približne v rovnakom čase uvidíme nový prírastok v rodine tabletov aj tento rok.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung v novej reklame prezentuje využitie svojho najnovšieho tabletu Galaxy Tab S5e (VIDEO)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.