Toto písmeno sa z názvu smartfónov odstránilo vo viacerých krajinách Európy.

Samsung v niektorých európskych krajinách zmenil názvoslovie svojich skladacích telefónov série Galaxy Z. Pri hľadaní modelov Galaxy Z Fold3 alebo Galaxy Z Flip3 si tak môžeme všimnúť, že z názvu sa vytratilo písmeno Z, ktoré ruské vojská majú nastriekané na svojich vozidlách. Teraz sa tak vo vybraných krajinách používajú iba názvy Galaxy Fold3 alebo Galaxy Flip3.

Zmena sa prejavila na webových stránkach spoločnosti Samsung v Estónsku, Lotyšsku, Litve a na Ukrajine, zatiaľ čo v ostatných krajinách vrátane Ruska, sú tieto telefóny stále označené ako Galaxy Z. Nevieme, či ide o dočasnú, alebo trvalú zmenu.

Význam písmena Z nebol doteraz oficiálne vysvetlený. Toto písmeno sa dokonca v cyrilike používanej v Rusku a na Ukrajine nevyskytuje. Nie je však príliš veľkým prekvapením, že písmeno Z sa vytratilo z označenia skladacích smartfónov Galaxy práve v pobaltských krajinách. 

Bude však zaujímavé sledovať, či sa táto zmena časom prejaví aj na globálnej úrovni. Aj pôvodný Galaxy Fold bol predstavený bez písmena Z, čiže návrat k pôvodnému označeniu série by mohol byť celkom logickým krokom.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.