Na jeseň sa dostane aj do prvých podporovaných zariadení.

Samsung je bezpochyby jedným z najrýchlejšie aktualizujúcich výrobcov Android zariadení. Ponúka nielen dlhú softvérovú podporu, ale svoje zariadenia aktualizuje v pravidelných mesačných intervaloch. Samsung však aj naďalej pracuje na integrácii One UI 6.1 s funkciami umelej inteligencie, pričom už pred vyše mesiacom sa objavili prvé správy o novej verzii používateľského rozhrania s označením One UI 7.

Ako to býva zvykom, tak od novej verzie sa očakáva skutočne veľa. Netreba však zabúdať na to, že už One UI vo verzii 6.1 prináša veľa zmien a noviniek z oblasti AI. Ďalšou významnou aktualizáciou bude aj verzia One UI 6.1.1, ktorá má vraj priamy vplyv na uvedenie One UI 7.

Portál PhoneArena v súvislosti s uvedením novej verzie rozhrania One UI informuje, že Samsung 3. októbra 2024 usporiada vývojársku konferenciu SDC 2024, na ktorej môžu byť odhalené všetky funkcie One UI 7, pričom prvá stabilná verzia sa pravdepodobne objaví na prvých kompatibilných zariadeniach krátko po jej skončení. Nebudeme vôbec prekvapení, keď prvým zariadením s One UI 7 bude jeden z modelov série Galaxy S24

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra budú jedny z prvých zariadení s One UI 7

Konferencia sa bude tento rok konať v San Jose McEnery Convention Center v Kalifornii. Aj konferencia SDC 2023 sa konala začiatkom októbra, pričom ešte v ten istý mesiac nasledovalo vydanie stabilnej verzie One UI 6.0. Zdroj dodáva, že One UI 7 už prechádza interným testovaním a bude založený na Androide 15.

One UI 7 ponúkne zlepšenie Bluetooth Auracast, NFC, nový dizajn používateľského rozhrania, nové animácie a lepšiu výdrž batérie. Očakáva sa aj nová vertikálna zásuvka aplikácií alebo App Lock, pričom všetky zmeny s novými funkciami by mali byť postupne odhalené v nasledujúcich mesiacoch. Tie budú mať vplyv na funkcie v rámci ekosystému One UI, Galaxy AI, Gaming Hub, Režimy a rutiny, Multi Control, Quick Share, Samsung DeX, Samsung Knox, SmartThings a ďalšie.

Pravdepodobne najvýznamnejšou zmenou má byť ešte väčší dôraz kladený na ochranu osobných údajov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.