Testovanie prebieha na modeli Galaxy S24 Ultra.

Samsung je bezpochyby jedným z najlepšie aktualizujúcich výrobcov Android zariadení. Nielenže poskytovaná softvérová podpora je až 7 rokov, ale pre veľa modelov prichádzajú aktualizácie v pravidelných mesačných intervaloch. Samsung aj naďalej usilovne pracuje na integrácii One UI 6.1 s funkciami umelej inteligencie, pričom už teraz sa objavil prvý dôkaz o prebiehajúcich prácach na novej hlavnej verzii používateľského rozhrania s označením One UI 7.0.

Portál GSMArena na základe správy od Taruna Vatsa informuje, že bola objavená testovacia zostava s označením S928BXXU2BXE2/S928BOXM2BXE2/S928BXXU2BXD4. Zariadenie, na ktorom testovanie prebiehalo, má označenie S928B, čo potvrdzuje, že ide o európsku verziu modelu Galaxy S24 Ultra.

Samsung začína s testovaním Androidu 15 s One UI 7.0Zdroj: TarunVats
Samsung začína s testovaním One UI 7.0 s Androidom 15

Hoci testovanie prebieha na aktuálnom TOP modeli Galaxy S24 Ultra a je isté, že One UI 7.0 s Androidom 15 bude k dispozícii pre všetky modely vlajkovej série Galaxy S24, tak táto verzia príde aj do starších zariadení. Keďže Samsung iba nedávno predĺžil sérii Galaxy S21 softvérovú podporu z 3 až na 4 hlavné verzie systému, tak táto séria by sa mala stať najstaršou, ktorá nový Android 15 spolu s One UI 7.0 dostane. Tento modelový ročník by však mali doplniť aj o niečo mladšie zariadenia Galaxy Z Fold3 a Z Flip3. 

Aj keď do uvedenia novej hlavnej verzie rozhrania One UI 7.0 s Androidom 15 zostáva veľmi dlhý čas, tak je dobré vedieť, že Samsung na nej intenzívne pracuje už teraz. Zároveň sa očakáva, že svoj debut bude mať so sériou Galaxy S25, ktorá bude uvedená začiatkom budúceho roka. Následne Samsung spustí aktualizačný maratón, aby túto verziu softvéru dostal do čo najväčšieho počtu podporovaných zariadení v čo najkratšom čase.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.