Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Celosvetovo budú teraz podporované oficiálne verzie britskej angličtiny, nemčiny, taliančiny a španielčiny.

Spoločnosť Samsung Electronics dnes oznámila, že Bixby, jej škálovateľná platforma pre umelú inteligenciu, je oficiálne k dispozícii v štyroch ďalších európskych jazykoch. Nové jazyky – britská angličtina, nemčina, taliančina a španielčina (Španielsko) – tak rozširujú už podporovanú americkú angličtinu, kórejčinu a štandardnú čínštinu a sú teraz oficiálne dostupné po celom svete.

Bixby je škálovateľná platforma pre umelú inteligenciu (AI) od spoločnosti Samsung, ktorá je navrhnutá tak, aby podporovala viac zariadení vo vašom živote a umožnila s nimi interagovať prirodzenou rečou osobnejším a praktickejším spôsobom. Zavedením podpory týchto nových jazykov potvrdzuje spoločnosť Samsung svoje odhodlanie zameriavať sa na umelú inteligenciu a pokračovať v rozširovaní ich schopností na viacero jazykov, zariadení a služieb.

„Umelej inteligencii venujeme veľkú pozornosť a neustále rozširujeme schopnosti našej platformy Bixby, aby sme väčšiemu počtu užívateľov poskytli čo najvyššiu možnú užívateľskú skúsenosť podporenú AI. V priebehu rokov sme vybudovali a vyvinuli inteligentnú platformu Bixby, aby sa stala škálovateľnejšia a inteligentnejšia a umožnila poskytnúť bohatšie skúsenosti naprieč službami, zariadeniami a jazykmi. S podporou našich partnerov a vývojových pracovníkov predznamenáva Bixby príchod novej generácie technológií založených na umelej inteligencii a dodáva inteligenciu väčšiemu počtu zariadení a služieb,“ uviedol Eui-Suk Chung, výkonný viceprezident a vedúci odboru pre softvér a AI divízie Mobile Communications Business spoločnosti Samsung Electronics.

Okrem dostupnosti nových jazykov majú užívatelia na vybraných európskych trhoch prístup k novým službám nezávislých dodávateľov, aby mohli možnosti Bixby využiť vo svojom regióne naplno. Užívatelia v Nemecku, Taliansku, Španielsku a Veľkej Británii budú mať k dispozícii nové možnosti, ako si pomocou Bixby v rodnom jazyku zjednodušiť život, a budú môcť vyhľadávať letenky, nakupovať online, sledovať výsledky futbalových zápasov alebo zisťovať informácie o televíznych programoch.

Plná podpora inteligentného asistenta Bixby v štyroch nových jazykoch bude k dispozícii na vlajkových zariadeniach spoločnosti Samsung vrátane smartfónov Galaxy S10, S10e, S10+ a S10 5G, ako aj na vybraných predchádzajúcich vlajkových modeloch.