Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovším plodom spolupráce je systém Matter, ktorý výrazne vylepšuje flexibilitu a vzájomnú komunikáciu jednotlivých ekosystémov v smart domácnostiach a prináša množstvo výhod pre súčasných aj nových užívateľov Samsungu aj Google.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že rozširuje partnerstvo s firmou Google a chce tak výrazne vylepšiť vzájomnú kompatibilitu systémov pre smart domácnosť. V najbližších mesiacoch tak budú môcť majitelia telefónov a tabletov Samsung Galaxy pomocou svojich zariadení jednoducho ovládať iné prístroje kompatibilné so systémom Matter v ekosystémoch SmartThings aj Google Home.

Až doteraz mali používatelia smart domácností s použitím svojich zariadení v rôznych ekosystémoch často problémy. Prepojenie prístrojov naprieč ekosystémami znamenalo zložité nastavenia v najrôznejších aplikáciách a užívateľských účtoch a často nefungovalo obojsmerne. Užívatelia si teda museli pamätať, ktoré konkrétne aplikácie je možné na ovládanie jednotlivých prístrojov používať. Tento problém rieši nový technologický štandard Matter – platforma na priame pripojenie prístrojov k rôznym aplikáciám a ekosystémom. Užívateľom systém prináša výrazne väčšiu flexibilitu a možnosť voľby. Spoločnosti Samsung a Google tak spoločne budujú vzájomne kompatibilný systém, ktorý používateľom umožní prepojiť jednotlivé zariadenia v ekosystémoch SmartThings alebo Google Home jednoducho pomocou operačného systému Android.

Po otvorení aplikácie SmartThings sa používateľom zobrazí zoznam zariadení so systémom Matter, ktoré sú súčasťou ekosystému Google Home. Potom už bude ľahké zaregistrovať tieto zariadenia aj v systéme SmartThings a naopak. Následne budú môcť používatelia svoje prístroje v smart domácnosti ovládať buď pomocou aplikácie SmartThings, alebo v prostredí Google Nest Hub, a nebude medzi tým žiadny rozdiel. Užívatelia nebudú musieť žiadne zariadenie pridávať do systému ručne a nebudú si tiež musieť pamätať, v akom systéme jednotlivé zariadenia pôvodne fungovali.

„Samsung je najväčším vývojárom zariadení pre operačný systém Android a tým pádom si partnerstvo so spoločnosťou Google veľmi vážime. Nový štandard Matter výrazne vylepšuje užívateľské možnosti a flexibilitu pri ovládaní inteligentnej domácnosti a je prirodzeným dôsledkom tohto partnerstva. Vďaka nemu môžeme lepšie podporovať našu početnú užívateľskú základňu, ktorá využíva produkty Samsung aj Google,“ vyhlásil Jaeyeon Jung, korporátny viceprezident a riaditeľ sekcie SmartThings v mobilnej divízii Samsung Electronics. „SmartThings aj Google sa usilujú o to, aby používatelia mali pri ovládaní svojich zariadení k dispozícii viac možností. Dôležitým plodom našej spolupráce je tak ďalšie prehĺbenie transparentnej kompatibility oboch ekosystémov.“

„Predstavenie platformy Matter pochopiteľne vzbudí medzi užívateľmi smart domácností značné očakávania. Sme radi, že im môžeme v spolupráci so Samsungom ponúknuť prvý pohľad na to, ako bude budúcnosť tejto technológie vyzerať a ako ľahko sa smart domácnosť bude dať ovládať,“ dodal Matthew McCullough, viceprezident pre produktový manažment a vývoj systému Android v spoločnosti Google.

Systém Matter zo spoločnej dielne Samsungu a Google bude k dispozícii počas nasledujúcich týždňov. Ďalšie informácie o ekosystéme SmartThings nájdete na stránke www.smartthings.com.

Značky: