Na CESe Samsung uvedie na trh nové modely monitorov. Novinky v radoch Odyssey, ViewFinity a Smart Monitor prinášajú kvalitu obrazu a množstvo inovatívnych funkcií.

Herný 240 Hz Odyssey Neo G9 s Dual UHD rozlíšením

Herný monitor Samsung Odyssey Neo G9 (G95NC) prináša rozlíšenie 7 680 × 2 160 a pomer strán 32:9 na jednej obrazovke. Obrazovka so zakrivením 1000R a s uhlopriečkou 57″ využíva technológiu Quantum Mini LED a spĺňa podmienky špecifikácie VESA Display HDR 1000, čo zaručuje vynikajúci obraz v akomkoľvek hernom prostredí, od tmavých až po jasné scény. Matný displej pritom znižuje odrazy svetla.

Odyssey Neo G9

Ako prvý na svete sa môže pochváliť aj podporou rozhrania DisplayPort 2.1, ktoré prenáša dáta približne dvakrát rýchlejšie ako doteraz používaný DisplayPort 1.4. Toto nové rozhranie navyše podporuje bezstratovú kompresiu Display Stream Compression (DSC), ktorá je priemyselným štandardom pre neskreslený prenos dát. Odyssey Neo G9 má obnovovaciu frekvenciu až 240 Hz.

Odyssey OLED G9: Extrémny farebný kontrast a s aplikáciami

Monitor Odyssey OLED G9 (G95SC) je vybavený 49-palcovým Dual QHD displejom so zakrivením 1800R a pomerom strán 32:9. Samostatné riadenie každého pixelu na OLED paneli s technológiou kvantových bodov (Quantum Dot) prináša extrémny kontrastný pomer farieb.

Odyssey OLED G9
Odyssey OLED G9

Obrazovka s OLED nepoužíva plošné podsvietenie ale rozsvecuje každý pixel zvlášť. To umožňuje dosiahnuť dynamický kontrastný pomer 1 000 000:1 a zobrazovať skutočné RGB farby a skutočnú čiernu bez farebných filtrov. Na rýchle hranie má monitor Odyssey OLED G9 dobu odozvy iba 0,1 ms a obnovovaciu frekvenciu 240 Hz, čo odstraňuje oneskorenie a trhanie obrazu.

Odyssey OLED G9 dokáže pomocou služby Smart Hub využívať aplikácie od partnerov, ako sú Prime Video, Netflix a YouTube. Môžete teda sledovať rôzny obsah cez internetové pripojenie aj bez použitia počítača.

Odyssey OLED G9
Odyssey OLED G9

Monitor umožňuje hrať v cloude hry od partnerov, ako sú Xbox a NVIDIA GeForce Now bez toho, aby ste vôbec potrebovali hernú konzolu alebo museli sťahovať hry.

ViewFinity S9: Inteligentná kalibrácia farieb

Monitor ViewFinity S9 (S90PC) je vybavený 27-palcovou obrazovkou s rozlíšením 5K a je určený pre ľúdí ako sú grafici a fotografi. Jeho rozlíšenie 5 120 × 2 880 v kombinácii so širokým farebným gamutom 99 % DCI-P3 zaisťuje ostré a verné detaily a jeho priemerná presnosť farieb delta E ≤ 2 zaručuje presné zobrazenie farieb.

Viewfinity S9
Viewfinity S9

Vstavaná technológia Color Calibration Engine udržuje presné farby a jas obrazovky a umožňuje nastaviť vyváženie bielej, gamma a vyváženie farieb RGB pre vernosť originálu a to pomocou smartfónu s aplikáciou Samsung Smart Calibration. Matný displej obmedzuje odlesky.

Viewfinity S9
Viewfinity S9

K monitoru je možné cez konektory USB-C a Thunderbolt 4 pripojiť kamery a ďalšie zariadenia, a takto prenášať objemné súbory videa vo vysokom rozlíšení alebo iné veľké súbory dát z úložných zariadení do počítača. Rad ViewFinity S9 je vybavený kamerou SlimFit 4K a podporuje videokonferencie prostredníctvom komunikačných aplikácií, ako je Google Meet.

Smart Monitor M8: produktivita a zábava

Smart Monitor M8 (M80C) sa vyznačuje tenkým dizajnom a dodáva sa vo veľkosti 32″ a 27″, vždy s rozlíšením 4K. K dispozícii sú štyri farebné varianty: denná modrá, jarná zelená, ružová pri západe slnka alebo teplá biela.

Výškovo nastaviteľný a naklápací stojan umožňuje nastaviť obrazovku do vhodnej polohy na sledovanie obrazu. Obrazovku je teraz možné otáčať o 90 stupňov, čo uľahčuje prácu s dokumentmi orientovanými na výšku. Monitor spĺňa aj štandardy VESA na uchytenie do držiaka.

Smart Monitor M80C
Smart Monitor M80C

Pomocou Smart Monitora M8 je možné cez aplikáciu SmartThings Hub pripojiť, ovládať kompatibilné zariadenia, ako sú svietidlá, kamery, zvončeky, zámky, termostaty a ďalšie prvky inteligentnej domácnosti. Aplikácia Smart Hub umožňuje získať prístup k Prime Video, Netflixu, YouTube, aplikáciám pre streamovanie hier a ďalším službám.

Nová funkcia My Contents deteguje monitor prítomnosť smartfónu registrovaného používateľa cez Bluetooth a na obrazovke zobrazí personalizované fotografie, kalendár a ďalšie správy. Keď sa telefón vzdiali z dosahu, monitor sa vráti do pohotovostného režimu. Integrovaná kamera SlimFit má rozlíšenie 2K a spolupracuje s aplikáciami pre videokonferencie.

Smart Monitor M8 zabezpečený technológiou Samsung Knox Vault, ktorá šifruje osobné údaje a uchováva uložené súbory a informácie izolovane od hlavného operačného systému zariadenia.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.