Detailov o pripravovanom najvyššom rade smartfónov od Samsungu je postupne stále viac. Niektoré z nich aktuálne priniesol portál Androicentral.com, odvolávajúc sa na informácie dôveryhodného „leakera“ Yogesha Brara.

Podľa jeho informácií by mal byť základný telefón takmer identický s tohtoročnou generáciou Galaxy S22, pričom výnimkou má byť hlavne batéria s dlhšou výdržou a výkonnejší čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

U základného modelu Galaxy S23 má byť zachovaný 6,1-palcový Super Amoled displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Nezmenené majú byť aj parametre fotoaparátu, teda nový S23 bude mať 50 Mpx hlavný fotoaparát, 12 Mpx širokouhlý snímač a 10 Mpx teleobjektív. Predný fotoaparát bude mať zrejme takisto nezmenené rozlíšenie 10 Mpx. Jedinou novinkou pri fotoaparáte tak má byť iný dizajn objektívov a „ostrovčeka“ okolo nich.

Vnútorné úložisko bude mať podľa Brara kapacitu 128 alebo 256 GB, pamäť RAM veľkosť 8 GB. Opäť ide v porovnaní s aktuálnym rokom o nezmenené parametre. Operačným systémom bude Android 13 s nadstavbou OneUI 5.

Kapacita batérie by mala stúpnuť z terajších 3700 na 3900 mAh, avšak zachované zostane dnes už pomalé 25-wattové nabíjanie, resp. 15-wattové bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: Androicentral.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.