Patent spoločnosti Samsung zobrazuje snímač odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza na prednej strane zariadenia.

Zmien sa dočkal aj dizajn smartfónu. Je znázornená prepracovaná predná stena pre dosiahnutie ešte vyššieho pomeru displeja k telu zariadenia. Očakáva sa hodnota na úrovni minimálne 90 %.

Samsung podal patent na WIPO 29. novembra 2017. Dokumentácia k tejto žiadosti bola zverejnená včera 7. júna. Spoločnosť podľa dokumentov pracuje na kombinovanom domovskom tlačidle. Patent bol pritom prvýkrát podaný už koncom roka 2016 v domovskej Južnej Kórei.

Je všeobecne známe, že Samsung má problémy s vývojom snímača odtlačkov prstov, ktorý by mal byť zabudovaný v displeji. Pripravovaný model Galaxy Note 9 by mal už tento inovatívny snímač obsahovať, pričom spoločnosť stále nie je spokojná s jeho momentálnym fungovaním.

Práve zverejnený patent by mohol ponúkať riešenie na tento problém. Snímač je čiastočne ukrytý pod displejom. Je to kombinácia fyzického a virtuálneho tlačidla. Tieto tlačidlá sa dajú personalizovať podľa presných preferencií používateľa. Ovládanie bude či už ťuknutím, alebo ťahom. Z podaného patentu sa dá vyčítať aj snaha o zvýšenie pomeru displeja k telu zariadenia. Samsung to chce dosiahnuť prepracovaním vrchnej, ale aj spodnej časti zariadenia.

V spodnej časti sa zobrazuje kombinované tlačidlo, ktorým viete vyvolať klasické prístupy na domovskú obrazovku, k nedávnym aplikáciám a kroku späť. Zároveň toto tlačidlo poslúži ako snímač odtlačkov prstov.

Ku klasickým možnostiam domovského tlačidla sa môžu pridať aj nové možnosti ovládania hlasitosti, alebo sa dá použiť ako tlačidlo napájania. Alernatívne tlačidlo napájania ostáva na pravej strane. Aj v tomto prípade ide o kombinované tlačidlo, ktoré je umiestnené namiesto rámu v skle. Toto riešenie umožňuje maximalizovať zobrazovaciu plochu displeja.

Nedá sa presne určiť, kedy plánuje spoločnosť Samsung nasadiť tento snímač k oficiálnemu využívaniu. Nepredpokladá sa, že by to bolo pred uvedením modelu Galaxy S10 (X). 

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Čudesný mýtus o spoľahlivosti Apple produktov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.