Ochranná známka sa vzťahuje iba na označenie zliatiny, ktorú už Samsung používa

Žiadosť bola podaná na úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo dňa 12.1.2018. Špeciálna zliatina hliníka a horčíka s názvom Metal 12 nie je iba výmyslom alebo výkrikom do budúcnosti. Spoločnosť Samsung predstavila na tohtoročnom CESe prvé zariadenie, ktoré je vyrobené z tejto špeciálnej zliatiny. Je ním nový notebook s označením Samsung Notebook 9.

„Samsung nazýva túto zliatinu kovom budúcnosti, nakoľko má byť veľmi odolná a pritom extrémne ľahká. Ak sa pýtate, prečo názov Metal 12, tak preto, lebo horčík je dvanástym prvkom v periodickej tabuľke prvkov a jeho prítomnosť v tejto zliatine je kľúčová.“

Nedávno sa špekulovalo, že zo zliatiny Metal 12 by mali byť vyrobené aj tohtoročné vlajkové lode: S9, S9+,Note 9, a tiež nové smarthodinky Gear S4. Toto tvrdenie je však podľa odborníkov viac než nepravdepodobné a ak by to bola náhodou pravda, bolo by to veľkým prekvapením. Každopádne treba uznať, že by to bol krok vpred. Teda pod podmienkou, že je tá zliatina tak dobrá, ako ju Samsung prezentuje.

Pokusy o zhotovenie špeciálnej zliatiny horčíka a hliníka nie sú aktuálnym výmyslom. Samsung sa s touto myšlienkou pohráva už dlhšiu dobu, pričom aj vlajkové lode z roku 2016 (S7/S7 Edge) mali byť vyrábané s úplne novým typom konštrukcie, resp. jeho zložením. Nakoniec to skončilo iba pri prototypoch a na svetlo sveta sa nič podobného nedostalo.

Teraz je však realita iná a keď sa Samsung odvážil predstaviť notebook vyrobený z tejto zliatiny, tak je viac než jasné, že sú jej vlastnosti podrobne otestované a časom prídu aj iné zariadenia s konštrukciou z kovu Metal 12. Ako uviedol portál www.phonearena.com na svojom webe, Samsungu by sa konečne mohli naplniť horčíkové sny 🙂 . Alebo, je to odpoveď na zmenu materiálu v iPhone X, ktorého konštrukcia je z nerezovej oceli (čo je aj značne cítiť)?

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: CES 2018: Samsung poriadne prekvapil, toto asi nečakal nikto (doplnené)

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE