Samsung Smart Monitor je naozaj inteligentný monitor. Vo výbave má totiž funkcie, ktoré v prípade tradičných monitorov nenájdete – konkrétne ide o zabudovaný operačný systém Tizen a praktické funkcie na prepojenie so smartfónom.

Smart Monitor M7 sme testovali v 32-palcovej verzii. Monitor má VA panel s rozlíšením 3840 × 2160 pixelov. Maximálny jas dosahuje 250 cd/m2, obnovovacia frekvencia je 60 Hz. V kombinácii s 8 ms GTG odozvou je zrejmé, že zariadenie nie je určené primárne na hranie. Rekreačným hráčom to však vadiť nebude.

Displej hodnotíme ako kvalitný s dobrými pozorovacími uhlami. Oceňujeme tenký dizajn s tromi ultratenkými rámčekmi. Farby sú jasné a živé s dobrou vernosťou pre každodenné používanie. Stojan ponúka iba základnú funkcionalitu, chýba mu nastavenie výšky.

Smart Monitor má vo výbave dva HDMI 2.0 porty a USB-C port, DisplayPort chýba. Takúto portovú výbavu však považujeme za dostatočnú a oceňujeme zakomponovanie spomenutého USB-C portu. Ten umožňuje pohodlné pripojenie notebooku či iného mobilného zariadenia iba jedným káblom, cez ktorý sa prenáša obraz, napájanie až do 65 W a tiež aj prístup k USB hubu s trojicou USB portov.

Smart Monitor M7 sa v porovnaní s konkurenciou odlišuje najmä svojimi inteligentnými funkciami. V praxi to znamená, že je vybavený operačným systémom Tizen a ponúka aj aplikačný obchod. Monitor teda stačí pripojiť do internetu cez Wi-Fi 5 a pomocou aplikácií môžete sledovať YouTube, Netflix a ďalšie služby aj bez nutnosti pripojiť k monitoru ďalšie zariadenie. Rovnako môžete pristupovať k službe Microsoft 365 a upravovať kancelárske dokumenty aj bez počítača, pomocou zabudovanej aplikácie.

Monitor od Samsungu tiež umožňuje jeho diaľkové ovládanie cez SmartThings či zrkadlenie obrazu. Nechýba ani podpora pre bezdrôtové používanie režimu DeX. Ak teda hľadáte všestranný a viacúčelový monitor a nevadí vám absencia nastavenia výšky, Samsung Smart Monitor M7 je dobrá voľba.

Samsung Smart Monitor M7

Samsung Smart Monitor M7, Zdroj: Samsung

thumbs-up-icon

Výhody

  • USB-C port pre všestranné pripojenie k mobilnému zariadeniu
  • dobrý displej s tenkými rámikmi
  • zabudovaný systém Tizen a ďalšie inteligentné funkcie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nemá DisplayPort

Hodnotenie

Samsung Smart Monitor M7 je všestranný monitor, ktorý prináša pridanú hodnotu vo forme zabudovaného systému Tizen s multimediálnymi aplikáciami a tiež funkciami na prepojenie so smartfónom. Toto je praktická pridaná hodnota pre používateľov, ktorí chcú niečo viac, ako je iba obyčajný monitor.

Cena: 389 €

Zapožičal: Samsung

Samsung Smart Monitor M7

Samsung Smart Monitor M7, Zdroj: Samsung

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit