Softvérovú podporu Samsung smartfónov si môžete jednoducho overiť.

Samsung patrí medzi najlepších výrobcov Android telefónov z hľadiska softvérovej podpory. Pre najnovšie vlajkové lode série Galaxy S24 sľubuje až 7 veľkých aktualizácií systému Android a 7 rokov bezpečnostných záplat, avšak vysoko nadštandardnú podporu ponúka aj pre telefóny strednej triedy a lacnejšie modely.

Samsung vyniká aj rýchlosťou vydávania veľkých a pravidelných bezpečnostných aktualizácií, avšak je logické, že každý smartfón skôr či neskôr čaká ukončenie softvérovej podpory. V prípade zariadení od Samsungu si to môžete jednoducho overiť prostredníctvom jeho oficiálneho webu.

Web samsungmobile.com ponúka prehľadný a pravidelne aktualizovaný zoznam Samsung zariadení, ktoré dostávajú mesačné, štvrťročné alebo polročné bezpečnostné aktualizácie. Na webe si môžete skontrolovať stav podpory nielen pre smartfóny a tablety, ale aj pre smart hodinky Galaxy Watch.

Podobný pravidelne aktualizovaný zoznam ponúka pre svoje zariadenia aj Xiaomi, ďalšie informácie si môžete prečítať v tomto článku.

Podpora Samsung smartfónov a tabletovZdroj: Samsung
Podpora Samsung smartfónov a tabletov k februáru 2024

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit