Softvérovú podporu Xiaomi smartfónov si môžete jednoducho overiť.

Ukončenie softvérovej podpory je bezpochyby nepríjemnou situáciou pre každého používateľa smartfónov. Bezpečnostné záplaty alebo veľké aktualizácie prispievajú k tomu, že je využívanie smartfónov optimalizované a vždy pripravené na bežné používanie. Výrobcovia však pracujú na vylepšení svojich aktualizačných politík, čo sa nedávno stalo aj v prípade Xiaomi.

Majitelia Xiaomi smartfónov pritom majú k dispozícii aj rôzne nástroje na to, aby si mohli skontrolovať kompatibilitu svojich zariadení s ďalšími aktualizáciami. A o aké nástroje ide, si teraz ukážeme v našom článku.

Ktoré modely sa nachádzajú na zozname nepodporovaných?

Viacerí určite vedia o tom, že Xiaomi verejne uvádza zoznam modelov, ktoré už ďalšie aktualizácie nezískajú. Tento zoznam je možné nájsť na stránke trust.mi.com, kde každá značka, teda Xiaomi, Redmi aj POCO, disponujú vlastným zoznamom. Nezáleží teda na tom, či vlastníte model od niektorej z dcérskych značiek spoločnosti, kompatibilitu svojho modelu s ďalšími aktualizáciami si môžete jednoducho overiť.

Xiaomi 13Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13

Ak sa váš model na tomto zozname nachádza, je zrejmé, že už ďalšie aktualizácie očakávať nemusíte. Modely z tohto zoznamu nedostanú už žiadne ďalšie bezpečnostné záplaty ani veľké aktualizácie, preto je vhodné zvážiť ich výmenu.

Xiaomi uvádza aj rozpis aktualizácií

Skvelou správou pre používateľov je taktiež to, že si môžu overiť aj aktuálnosť svojej verzie systému. Xiaomi totiž uvádza zoznam modelov, ktoré získajú aktuálnu bezpečnostnú záplatu v danom mesiaci. Nie každý smartfón totiž získava aktualizácie každý mesiac, no zvyčajne sa táto politika pohybuje na úrovni troch až šiestich mesiacov.

Aby ste si mohli skontrolovať to, kedy váš model získa aktualizáciu, resp. bezpečnostnú záplatu, rovnako musíte namieriť na stránku trust.mi.com, avšak do inej sekcie. Nástroj je však prehľadný a s istotou v ňom budete vedieť pracovať aj vy.

Zdroj: vlastný

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.