Zmena nastane 1. marca 2024.

Pokiaľ používate virtuálnych asistentov, preferujete Google Asistenta a máte doma Samsung televízor s touto funkciou, máme pre vás zlú správu. Samsung televízory prídu o Google Asistenta k dátumu 1. marec 2024.

Samsung to oficiálne oznámil na svojom webe, pričom ako dôvod, prečo Google Asistenta odstráni, uvádza zmeny v pravidlách Googlu. Kto vie, či táto zmena súvisí s tým, že Google v týchto dňoch oznámil službu Gemini, ktorá nahradí Google Asistenta v mobilných zariadeniach, alebo je dôvod iný.

Pripomeňme, že funkciu Google Asistent ponúkali Samsung televízory s operačným systémom Tizen, ktoré prišli na trh v roku 2020 (vybrané modely) a neskôr (všetky televízory). Modely pre rok 2023 už asistenta od Googlu nemali.

Samsung televízory ponúkajú okrem Google Asistenta aj ďalších virtuálnych asistentov – Alexu od Amazonu a Bixbyho od Samsungu. Títo asistenti budú vo výbave Samsung televízorov aj naďalej.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit