Samsung Galaxy Z Fold6 Slim opäť prispieva k špekuláciám ohľadom skladateľných smartfónov.

Skladateľné smartfóny od Samsungu sú tento rok terčom viacerých špekulácií. Napriek tomu, že nová generácia skladačiek sa predstaví pravdepodobne 10. júla v Paríži, už pár mesiacov sa špekuluje o treťom smartfóne série. Ten mal pôvodne doplniť modely Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, pričom malo ísť o model typu Fold. Niektoré špekulácie odkazovali na lacnejší skladateľný smartfón označený ako FE, iné zasa na lepšie vybavený model Ultra. Nakoniec sa však potvrdilo, že Samsung teraz predstaví len dva smartfóny.

To by však neboli leakeri, keby si nenašli nejakú novú informáciu ohľadom skladačiek od Samsungu. Podľa najnovšieho úniku má totiž Samsung pripravovať tenší model, ktorý by sa na trhu objavil ako Samsung Galaxy Z Fold6 Slim. Ako už názov napovedá, šlo by o tenší model, pričom by mu zrejme chýbal kľúčový komponent.

Galaxy Z Fold6 Slim koncom tohto roka

Informáciu o novom tenšom skladateľnom smartfóne od Samsungu zdieľal známy analytik a leaker Ross Young. Ten uvádza, že by sa takýto smartfón nemal objaviť na predstavovaní v júli spolu s ďalšími telefónmi série. Namiesto toho by však Samsung mal zvoliť neskoršie predstavenie, ktoré by prebehlo v štvrtom kvartáli tohto roka. Galaxy Z Fold6 Slim by teda mohol prísť na trh medzi mesiacmi október – december.

Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkochZdroj: OnLeaks×Smartprix
Samsung Galaxy Z Fold6 na prvých obrázkoch

Dôvodom, prečo by mal byť nový Galaxy Z Fold6 Slim taký tenký, je však absencia kľúčového komponentu. Ide o digitizér, ktorý je esenciálnou súčasťou telefónu, ktorý má podporovať prácu so stylusom, konkrétne teda s perom S Pen. Tenší model by teda nemusel podporovať pero S Pen, čo by sa mohlo odraziť aj na jeho cene.

Skoršie úniky teda odkazovali na lacnejší model bez pera S Pen, ktorým by mohol byť práve neskôr predstavený Z Fold6 Slim. Rovnako však nie je jasné, aká drahá bude jeho konštrukcia, preto nie je jasné, či bude skutočne taký lacný alebo získa podobnú cenu ako štandardný Galaxy Z Fold6.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.