Samsung Galaxy Z Fold s nižšou výbavou a cenou je už údajne v príprave. Máme prvé informácie o chýbajúcich súčastiach výbavy.

Skladateľné smartfóny stále nie sú niečím, čo by si mohol dovoliť každý. Dôvodom je najmä vyššia cena, ktorá sa však odvíja od kvalitnej výbavy a komplikovanejšej výroby telefónov. Len nedávno sme sa však dozvedeli, že líder v oblasti telefónov so skladateľnou konštrukciou, teda spoločnosť Samsung pracuje na lacnejšej verzii takéhoto telefónu. Cieľom je tak posilniť svoju pozíciu najmä na čínskom trhu, kde dominujú domáce značky ako OPPO, Xiaomi či Huawei.

Lacnejší skladateľný smartfón by však mohol byť úspechom aj na našom trhu, keďže používatelia už teraz častokrát siahajú po lacnejších starších generáciách telefónov. Záujem o skladateľné modely teda je, najväčšou prekážkou je však vyššia cena. To by ale mohol napraviť údajný model Samsung Galaxy Z Fold6 v nižšej verzii s upravenou výbavou.

Lacnejší Galaxy Z Fold bez pera S pen

Aby Samsung mohol nasadiť nižšiu cenu pri predstavení modelu Samsung Galaxy Z Fold6, bude musieť okresať nejakú výbavu. Súčiasťou výbavy, na ktorú by malo v tomto smere prísť, je podpora pera S pen, ktorý je stálou súčasťou pri výbave modelov zo série Galaxy Z Fold. Práca s týmto perom pri telefónoch dáva väčší zmysel najmä pri práci s telefónom v jeho rozloženom stave. Toto pero by sa však nemalo dať využiť práve pri lacnejšej verzii telefónu.

Samsung Galaxy Z Fold5Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold5

Prémiová verzia modelu, teda štandardný model Samsung Galaxy Z Fold6, by mal vedieť toto pero štandardne využiť. Obmedzenie by sa teda týkalo len lacnejšej verzie skladateľného smartfónu, čím by Samsung mal ušetriť nejaké náklady na jeho výrobu. Ak by ste teda chceli využiť pero S pen v smartfóne, budete musieť siahnuť po prémiovej verzii telefónu.

Poznáme aj interné označenie telefónu

Séria Galaxy Z Fold by sa tak tento rok mala rozrásť rovno o dva modely, medzi ktorými bude rozdiel najmä v podpore pera S pen. Očakáva sa však, že Samsung vykoná aj niektoré ďalšie úpravy, aby zabezpečil čo najnižšiu cenu pre čo najväčšie množstvo zákazníkov. Aktuálne je známe aj kódové označenie telefónu, ktoré je Q6A. Minuloročný model Samsung Galaxy Z Fold5 sa pritom označoval ako Q5, je teda pravdepodobné, že Samsung tento rok zvolil označenie Q6 a Q6A pre dvojicu skladateľných modelov typu Fold.

O lacnejšej verzii flipového telefónu, teda modelu Samsung Galaxy Z Flip6 sa však nič nehovorí. Tu je však nutné spomenúť, že cena týchto modelov je výrazne nižšia ako tých zo série Z Fold. Preto sa zdá, že Samsung sa rozhodol tento rok predstaviť tri modely v sérii, pričom lacnejší Flip medzi nimi nebude.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.