Nové má byť na ňom všetko. Samsung prepracoval kĺb, zväčšil predný displej, zvýšil odolnosť a rovnako aj výkon. Na palube je nový procesor Qualcomm Snapdragon 865+.

Po predchádzajúcich dvoch skladacích prístrojoch v Samsung pozorne načúvali spätnej väzbe od zákazníkov, ktorá samozrejme prišla a zariadili sa podľa nej, takže Galaxy Z Fold2 ponúka celý rad inovácií, ktoré z tohto telefónu majú urobiť to najlepšie, čo sa vo svete skladacích telefónov zatiaľ objavilo. Spája v sebe praktické prevedenie a flexibilitu smartfónu a výkonom a veľkosťou displeja ako pri tablete. To má priniesť viac produktivity. Dizajn Fold2 oceníte v zloženom i rozloženom stave.

Samsung Galaxy Fold2 v zloženom stave

Samsung Galaxy Fold2 v zloženom stave

Po novom napr. displej Fold2 dokáže stáť v akomkoľvek uhle tak, ako je to v prípade Samsung Galaxy Flip. To využijete napr. vtedy, ak si chcete z telefónu urobiť pri fotografovaní selfie statív. Vylepšil sa aj čistiaci mechanizmus v pánte, ktorý zabraňuje prenikaniu špiny do kĺbu. Inšpiráciu Samsung bral zo svojej divízie, ktorá sa zaoberá tyčovými vysávačmi.

Základom sú dva displeje Infinity-O bez viditeľných rámčekov. Prakticky zaberajú celú plochu tohto prístroja. Displej Cover Screen má uhlopriečku 6,2 palca, teda 15,8 cm, veľký hlavný displej má 7,6 palca (teda 19,3 cm). Oba sú tak väčšie ako to bolo v prípade Galaxy Fold.

Veľký displej Galaxy Fold2 sa využijete podobne ako v prípade tabletu aj na multitasking viacerých aplikácií.

Multitasking pri Galaxy Fold2

Multitasking pri Galaxy Fold2

Elegantný štíhly telefón Galaxy Z Fold2 je k dispozícii v dvoch farebných variantoch – v čiernej Mystic Black a bronzovej Mystic Bronze. Na dôvažok ukázal Samsung aj dizajnovku vyvinutú v spolupráci s newyorským ateliérom Thom Browne. Ide o limitovanú sériu Galaxy Z Fold2 Thom Browne Edition. Cena ani dostupnosť tohto zariadenia zatiaľ nebola oznámená, ďalšie informácie sa dozvieme 1. septembra.

Galaxy Fold2 v limitovanej edícii Thom Brownee

Galaxy Fold2 v limitovanej edícii Thom Brownee

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.