Samsung Electronics predstavil najvyššiu sériu notebookov Galaxy Book2 Pro. Tvoria ju dve vlajkové lode súčasnej ponuky Samsungu, Galaxy Book2 Pro 360 s dotykovým perom S Pen a Galaxy Book2 Pro s podporou 5G.

Základným znakom je vysoká produktivita a možnosť práce kdekoľvek a kedykoľvek. Modely Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 Pro 360 však zatiaľ nebudú na Slovensku dostupné.

Zdroj: Samuel Hindy

Profesionálne zabezpečenie a mobilná sloboda

Stále viac študentov aj pracovníkov v dnešnej dobe využíva prácu na diaľku alebo hybridné pracovné prostredie. Modely Galaxy Book2 Pro navyše novo spĺňajú požiadavky Microsoftu pre počítače so zabezpečeným jadrom (secured-core PC). V minulosti sa táto technológia používala len v podnikovej sfére v kľúčových odvetviach (finančníctvo, zdravotníctvo, vládne úrady a pod.).

Modely série Galaxy Book2 Pro ponúkajú tento vysoký bezpečnostný štandard v tenkom štýlovom tele. Okrem tenkého a ľahkého prevedenia v niekoľkých elegantných farbách ponúka rýchle pripojenie prostredníctvom 5G a Wi-Fi 6E.

Batéria vydrží v chode až 21 hodín. Okrem toho je možné modely Galaxy Book2 Pro nabíjať pomocou univerzálnej rýchlonabíjačky cez USB-C.

Špičkový výkon a množstvo možností

Modely série Galaxy Book2 Pro sú vybavené najmodernejšími procesormi 12th Gen Intel Core, ktoré sa výborne hodia na prácu, videohovory aj hranie.

S Galaxy Book2 Pro si môžete vychutnať špičkovú kvalitu prenosu videohovoru. Do výbavy patria webkamery s rozlíšením Full-HD (1080p) a širší uhol záberu, obraz je jasný a ostrý. Vylepšení sa dočkal aj režim Studio Mode s množstvom nových funkcií, medzi ktorými nechýba napríklad Auto Framing alebo automatické zaostrovanie na človeka v zábere, aj keď sa pohybuje. Pomocou nástroja Background Effects a Face Effect je možné jednoducho rozostriť rušivé pozadie. O vynikajúci obraz sa stará displej AMOLED s certifikáciou GREENGUARD, teraz jasnejší ako predtým.

Tiež zvuk je pri videokonferenciách s Galaxy Book2 Pro lepší ako predtým, aby sa vyrovnal obrazu. K dispozícii je napríklad obojsmerný systém tlmenia okolitého ruchu s umelou inteligenciou, ktorý eliminuje nežiaduci šum nielen u vás, ale aj u človeka, s ktorým hovoríte. Reproduktor Smart Amp s maximálnym výkonom 5 W má aj pri vyššej hlasitosti vyvážený zvuk. Notebooky Galaxy Book2 Pro okrem toho podporujú technológie AKG a Dolby Atmos.

Ďalšou novinkou je aplikácia Samsung Device Care. Umožňuje používateľom monitorovať výkon prístroja a ponúka rôzne spôsoby optimalizácie výkonu a úložného priestoru po celú dobu životnosti notebooku.

Súčasť rozsiahleho prepojeného ekosystému

Modely série Galaxy Book2 Pro ponúkajú používateľom taktiež množstvo výhod, ktoré súvisia s ekosystémom Galaxy a môžu výrazne uľahčiť každodenný život a prácu. Režim Galaxy Book Experience predvádza novým používateľom jedinečné funkcie série Galaxy a umožňuje prenášať obsah zo starého zariadenia na nové. Nástroj Samsung Account Single Sign-On výrazne uľahčuje prihlasovanie – nutné údaje stačí prihlásiť iba raz a následne si už ich systém zapamätá. Vďaka tomu je možné ľahko pracovať napríklad s aplikáciami Samsung Gallery alebo Samsung Notes, prípadne môžete okamžite spárovať slúchadlá Galaxy Buds.

Medzi ďalšie novinky patria funkcie Galaxy Book Smart Switch, ktoré umožňujú preniesť do nového počítača staršie dáta, fotografie, nastavenia a ďalší obsah zo starého PC akejkoľvek značky. Vďaka používateľskému rozhraniu One UI Book 4 zvládne prácu s notebookom každý užívateľ smartfónov Samsung – rovnaké sú napríklad ikony aplikácií alebo menu.

Okrem toho ponúka Galaxy Book2 Pro aj mnoho ďalších noviniek, ktoré uľahčujú každodennú prácu:

  • Link to Windows / aplikácia Váš telefón pre Windows, set aplikácií, vďaka ktorým je možné smartfón Galaxy spárovať s počítačom Galaxy Book2 Pro, teraz obsahuje funkciu Recent Apps. Táumožňujeprejsť z hlavnej lišty Windows 11 smerom nahor a tým zobraziť stav smartfónu a otvoriť niektorú z nedávno používaných aplikácií na notebooku.
  • Samsung Multi Control umožňuje využiť klávesnicu a trackpad notebooku Galaxy Book2 Pro na ovládanie tabletu Galaxy Tab S8.
  • Vďaka funkcii Private Share je zdieľanie dôverných pracovných dokumentov jednoduchšie ako kedykoľvek v minulosti. Tento nástroj umožňuje vytváranie časovo obmedzených odkazov s nadštandardnou ochranou na báze blockchainu – administrátor môže používateľom povoliť len prezeranie dokumentov, zakázať zhotovovanie screenshotov (snímok obrazovky) alebo im prístup úplne zakázať.
  • Funkciu Quick Share je možné novo využiť aj na zasielanie objemných súborov, na čo slúži nástroj Link Sharing. Ten vygeneruje odkaz, ktorý si príjemca otvorí a súbor si stiahne, podobne ako pri bežných cloudových úložiskách.

No nových notebookoch sme pripravili aj video predstavenie priamo z výstavy MWC 2022.


Zdroje: Samsung, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.