Samsung predstaví detaily nového telefónu Galaxy Note 7 už 2. augusta v New Yorku. O tom sme už písali. Bude to opäť Unpacked Event, pozvánka na túto akciu je skôr minimalistická. Číslovkou 7 Note vyrovná číslovanie s radou Galaxy S, teda telefón s označením Galaxy Note 6 nebude existovať.

Note7Pozvnaka_nowat

Základné parametre poznáme už teraz a telefón budeme, samozrejme, v našej redakcii testovať. Prekvapivou správou je, že Note 7 môže obsahovať aj skener očnej zreničky a teda, že odomknúť ho bude možné len bežným pohľadom na telefón.

Samsung-Galaxy-Note-7-Colors_nowat

Note 7 pokračuje vo vyhotovení telefónov so sklom na prednej i zadnej strane, pričom rohy displeja sú zakrivené. Teda podobne, ako je to v prípade Galaxy S7 edge. Uhlopriečka displeja je 5,8 palca, rozlíšenie QuadHD, typ Super AMOLED. Pre USA, kde bude telefón predstavený, bude procesorovým základom Qualcomm Snapdragon, u nás to bude Samsung Exynos.  Zaujímavý údaj je o kapacite pamäti, to bude až 6 GB a 64 pamäťového priestoru pre používateľa, ktorý je navyše rozšíriteľný cez microSD kartu. Ďalej je tu veľká, až 4000 mAh batéria.

Kamera v zadnej časti bude s rozlíšením 12 Mpix, predná kamera bude mať rozlíšenie 5 MPix. Teda to isté, ako má Galaxy S7/S7 edge s menším softvérovým upgrade zameraným na kvalitu obrazu a rýchlosť zaostrenia. Správy hovoria o tom, že aj Note 7 bude odolný voči prachu a vode, stupeň krytia bude až IP68.

Zjednoduší sa aj rozhranie TouchWiz, všetko by malo byť rýchlejšie a plynulejšie. Či v New Yorku uvidíme aj predstavenie niektorých inteligentných hodiniek, to sa necháme prekvapiť.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.