Samsung sa tentoraz poponáhľal.

Spoločnosť Samsung údajne už začala testovať nové používateľské rozhranie One UI 6.0, ktoré bude obsahovať systém Android 14. Samozrejme, ako prvý by ho mal dostať rad Galaxy S23, predstavený začiatkom februára tohto roka. Informoval o tom portál SamMobile.com.

Testovanie príslušného softvéru vraj potvrdzuje interná zostava číslo S918BXXU1BWE2, ktorá je testovacou verziou One UI 6.0 pre Galaxy S23 Ultra. Zachytená bola na serveroch spoločnosti Samsung. Testovanie už údajne prebieha aj na skladacích telefónoch Galaxy Z Flip4 a Z Fold4.

Spoločnosť Samsung začala tieto interné testy o dva mesiace skôr ako minuloročné testovanie One UI 5.0, čo znamená, že Android 14 môže byť pre niektoré zariadenia Galaxy dostupný skôr ako sa očakávalo. Pripomeňme, že v minulom roku začal rad Galaxy S22 dostávať One UI 5.0 v októbri 2022, zatiaľ čo na Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4 prišla aktualizácia v novembri minulého roka.

Samsung v minulosti patril medzi výrobcov, ktorí s aktualizáciami neraz meškali. Zdá sa však, že tieto časy sú preč a v súčasnosti, naopak, patrí medzi spoločnosti, ktoré sa s inováciami systémového softvéru ponáhľajú. Zároveň poskytuje aj jednu z najdlhšie trvajúcich podpor medzi výrobcami Android telefónov.

Čo sa týka nového Androidu 14, ten by mal byť predstavený práve dnes (10. 5. 2023) na konferencii Google I/O.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.