Uniknutý prototyp má vo výbave sledovanie obrazu očí ako aj pohybu rúk. Nepoužíva smartfón ale jeho dva displeje majú rozlíšenie WQHD+ s opakovacou frekvenciou 90 Hz.

Už nejaký čas kolujú správy o samostatnej VR náhlavovej súprave od Samsungu, ktorá by dokázala konkurovať takým zariadeniam ako je napr. HTC Vive. Samsung sa údajne zameriava na VR zariadenie s vysokou kvalitou obrazu s hustotou obrazu až 2000 pixelov na palec (ppi). Juhokórejský gigant pravdepodobne predstaví toto zariadenie na výstave MWC v Šanghaji. Jeho súčasťou má byť aj sledovanie pohybu očí, čo bude hlavný spôsob ovládania celého systému.

Pracovný názov tohto zariadenia je Exynos VR III, čo signalizuje, že ide o tretiu generáciu v rade. Okrem iného by malo tiež ponúknuť rozpoznanie hlasu a pohybu rúk . Poháňať by ho mal 6-jadrový proces s technológiou 10 nm a použitá grafika je Mali G71.

Súčasný prototyp pritom vyzerá ako menší televízor a je pomerne málo kompaktný. Uvidíme, ako to bude v prípade finálneho produktu. Ešte pripomeňme, že vývoj samostatnej VR náhlavovej súpravy ohlásil aj Google.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.