Kórejská spoločnosť v tichosti predstavila nový odolný Galaxy XCover smartfón.

Zariadenie s označením Galaxy XCover Pro sa tak stáva najnovším prírastkom v modelovom rade odolných smartfónov. Je nástupcom modelu XCover 4, ktorý bol na trh uvedený ešte v roku 2017. Na rozdiel od väčšiny smartfónov série XCover sa nový XCover Pro môže pochváliť modernejším dizajnom. Do svojej výbavy dostal 6,3-palcový LCD displej s pomerom strán 20: 9 a dierou v ľavom hornom rohu. Obrazovku je možné ovládať aj mokrými rukami alebo rukavicami.

Telefón poháňa čipset od Samsungu Exynos 9611, ktorému sekundujú 4 GB pamäte RAM a 64 GB úložného priestoru. Poteší aj kapacita batérie na úrovni 4 050 mAh s rýchlym 15 W nabíjaním. Duálna zostava fotoaparátov Galaxy XCover Pro obsahuje širokouhlý objektív s rozlíšením 25 Mpx a ultraširokouhlý objektív s 8 Mpx senzorom. Na prednej strane sa nachádza fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx.

zdroj: Engadget

XCover Pro sa môže pochváliť aj možnosťou, ktorá sa z bežných smartfónov vytratila už veľmi dávno. Tento smartfón totiž prichádza s používateľsky vymeniteľnou batériou, ale aj naďalej si zachováva odolnosť voči vode a prachu podľa IP68. Vysokú odolnosť zariadenia voči rôznym vplyvom vyjadruje aj americký vojenský štandard MIL-STD-810.

Smartfón je vybavený dvoma programovateľnými tlačidlami, ktoré umožňujú používateľom zapnúť / vypnúť baterku, alebo vytvárať textové správy pomocou hlasu. Ďalej môžeme na smartfóne nájsť aj samostatné tlačidlá na ovládanie hlasitosti a tlačidlo napájania v kombinácii so snímačom odtlačkov prstov. Telefón príde s predinštalovaným Androidom 9 Pie, no v budúcnosti sa očakáva aktualizácia na Android 10. Bezpečnosť zariadenia zvyšuje aj platforma Knox od spoločnosti Samsung.

Samsung Galaxy XCover Pro bude k dispozícii v Európe od 31. januára 2020. Očakávame cenu na úrovni 499 eur.

Zdroj: Engadget

Titulný obrázok: TechSpot

Prečítajte si aj:

Recenzia CAT S52: Najkrajší z odolných smartfónov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.